szerző:
MTI/Magyar Nemzet
Tetszett a cikk?

A Burattino Általános Iskola és Gyermekotthon vezetősége tisztában volt vele, hogy az általa testnevelő tanárként foglalkoztatott, harminc gyerek megrontásával vádolt férfinak nem volt pedagógusi végzettsége – számolt be a Magyar Nemzet. A lap szerint az igazgatónő többször felszólította a férfit, hogy kezdje el az iskolát, de ő nem lépett.

Évek óta tisztában volt azzal a hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő  Burattino Általános Iskola és Gyermekotthon vezetősége, hogy nincs pedagógusi végzettsége annak a testnevelő tanárként dolgozó férfinak, aki a gyanú szerint mintegy harminc gyermeket rontott meg, mégsem mentették fel az állásából – írta keddi számában a Magyar Nemzet.

A lap megkereste az ügyben Molnár Lászlót, a Burattino Hátrányos Helyzetűeket Segítő Iskolaalapítvány kuratóriumának elnökét, aki az iskola igazgatójával történt egyeztetés után azt közölte: az iskola tudott arról, hogy nincs végzettsége, az igazgatónő szorult helyzetében mégis arról döntött, hogy alkalmazza.

Az iskola meghirdette a testnevelői tanári állást, ám arra senki nem jelentkezett. Ekkor gondolt az igazgatónő az alapítvány gyermekotthonában gyermekfelügyelőként dolgozó férfira, aki korábban már tartott sportfoglalkozásokat a gyerekeknek.

A lap szerint a férfinak csak egy gyermekfelügyelői OKJ-bizonyítványa van, amin egy olyan kód szerepel, amely szerint a tanfolyam elvégzésének feltétele az általános iskolai bizonyítvány volt. Molnár László szerint az igazgatónő többször is felszólította a férfit, hogy kezdje el az iskolát, aki mindig ígéretet is tett rá, de aztán nem történt semmi.

A Magyar Nemzet felidézte: a köznevelési törvény előírja: megfelelő pedagógusi végzettség nélkül csak akkor tölthet be valaki ilyen munkakört, ha bemutatja az intézményvezetőnek az iskolalátogatási igazolást, amely bizonyítja, hogy megkezdte a feladat ellátásához szükséges képzést, és azt rendszeresen látogatja is. A férfi azonban soha nem mutatott fel ilyet.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!