szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Azonnali béremelést ígért a rendvédelmi dolgozóknak Mesterházy Attila.

Azonnali, érezhető mértékű béremelést ígért a baloldali összefogás nevében a rend- és honvédelmi végrehajtó állománynak Mesterházy Attila szerdán Budapesten.

Az Összefogás miniszterelnök-jelöltje a rend- és honvédelmi szakszervezetekkel folytatott tárgyalása után elmondta: a többkulcsos személyi jövedelemadó bevezetése az állomány túlnyomó részének azonnali nettó fizetésemelést jelentene, emellett bérfelzárkóztató programot indítanának a büntetés-végrehajtásban dolgozóknak. A hosszú távon tisztes megélhetést biztosító előmeneteli rendszerről pedig egyeztetéseket ígért az érdekképviseleteknek.

Mesterházy Attila ígéretet tett egy új típusú szolgálati nyugdíjrendszer bevezetésére, és arra, hogy kormányra jutva visszaadják a szolgálati nyugdíjasok korábbi státusát, így mentesülnek az ellátásukat terhelő 16 százalékos adó alól.

A gondolat nem egyedi, Orbán Viktor a Belügyminisztérium január végi évértékelőjén azt mondta: 29 ezer tiszthelyettes kap március 1-jétől – az év elejéig visszamenőleg – havi tízezer forintos bérkiegészítést.

A pedagógusokéhoz hasonló életpályamodell és a tervezett, kedvezményes lakásprogram bevezetését ebben a ciklusban a gazdaság teljesítménye még nem tette lehetővé. "Ezeket persze a választások után meg fogjuk majd tenni" – jelentette ki a kormányfő, hozzátéve: addig is kellenek olyan lépések, amelyek kifejezik, hogy a magyar államnak szüksége van a rendőrök munkájára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

Radar360: Nyitnak az iskolák, szuperligát indítanak a nagy fociklubok

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

György István: Most már bármelyik pillanatban csöröghet a regisztráltak telefonja

Mióta egyre többen kérnek oltást, a csalókból is egyre több van

Mióta egyre többen kérnek oltást, a csalókból is egyre több van