szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Arcfelismerő térfigyelő kamerákat telepít Kocsis Máté józsefvárosi fideszes polgármester a kerületébe a kormány támogatásával. A politikus levélben tájékoztatta erről a kerület lakosait.

Kocsis Máté a VIII. kerületi lakosoknak küldött levelében azt írja, a kormány 250 millió forinttal támogatja 70 új józsefvárosi arcfelismerő térfigyelő kamera felszerelését, és a korábbiak lecserélését. Az önkormányzat a kerületi lakosok javaslatait is kéri ahhoz, hogy hova helyezzék ki az új kamerákat.

A kerületi polgármester levele szerint ráadásul "a fejlesztés azért is egyedülálló, mert Magyarországon Józsefvárosban lesznek először olyan közterületi kamerák, amelyek képesek lesznek arcról felismerni a bűnözőket".

A levél szerint Londonban ugyanilyen speciális kamerákat használnak, amelyek "jelzik, ha bűnözőket észlelnek, felismerik őket", ezáltal pedig "nagymértékben csökkennek a bűnözők túlélési esélyei".

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Wayne Rooney visszavonult

Wayne Rooney visszavonult

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Pénzt kapnak a román háziorvosok, ha rábeszélnek valakit a koronavírus elleni védőoltásra

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt

Hat uniós ország is tiltakozik a csökkenő Pfizer-szállítmányok miatt