szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Közgép siófoki kampányban játszott szerepéről, valamint a siófoki kórházberuházás visszásságairól hallható beszélgetés azokon a hangfelvételeken, amelyeket a Nyugat.hu tett közzé szerdán.

A Nyugat.hu által szerdán közölt két hangfelvételen állítólag Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere, valamint a siófoki választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje, Witzmann Mihály beszélget.

A egyik felvételen az hallható, hogy az állítólagos Balázs Árpád azt mondja a képviselő Witzmann-nak: "lehet, hogy beszáll a kampányodba a Közgép is", majd hozzáteszi, "mint eddig minden választásba be is szállt eddig egyébként". Ennek formájáról a felvételen hallható hang azt mondja, ezt Németh Miklóssal, a Közgép vezetőjével beszélte meg, aki azt mondta, "minden politika reklámot nem, de a Szivárvány 2 Kft. által kiadott újságban jelentet meg majd hirdetést. Tehát lesz hirdetési felület is az újságban bőven."

A Nyugat.hu hozzáteszi, hogy a Szivárvány 2 Kft. által kiadott újság a Balatoni Polgár című ingyenes lap, amely már a 2006-os kampány idején is megjelent. A lap hozzáteszi, hogy a kft.-ben a Kelta tűz Kft., Balázs Árpád polgármester fiának, illetve feleségének korábbi cége is volt már résztulajdonos.

A Nyugat.hu által közzétett másik felvételen a siófoki kórház építéséről beszélnek. Ez több mint 10 milliárdos beruházásként indult, uniós támogatással, de egy éve áll a munka, holott már át kellett volna adni. A közbeszerzés lebonyolítója a hódmezővásárhelyi székhelyű Ész-Ker Kft. volt, a kivitelezőnek pedig a panelfelújításokban is érdekelt Épkar Zrt.-t választották. Az épület rossz alapozása miatt azonban közbeszerzést kellett kiírni egy szakértői vizsgálatra, de a felvételen a politikusok arról beszélnek, hogy az Ész-Ker a 12 milliós ajánlatot hibásnak nyilvánította, a 22 milliós győzött, "ezért aztán az egész valami eljárásrendi hiba miatt megismétlésre szorul".

Az állítólagos képviselő azt mondja, hogy az egészségügyi államtitkárral, Szócska Miklóssal és a Miniszterelnökséggel is tárgyal a kérdésről, mert hónapok óta áll a munka a kórháznál, és "minden jel arra utal, hogy az Épkar az nem abban motivált, hogy azt befejezi". A Balázs Árpád polgármesternek tulajdonított hozzáteszi: "Nem, sőt az egészet az Épkar csinálta, jobb, ha tőlem tudod". A lap által Witzmann parlamenti képviselőnek nevezett személy a felvételen azt mondja, neki úgy tűnik, hogy az "Épkar még le akar gombolni innen egy kis pénzt" a kötbérrel, a 22 milliós ajánlatot tevő cég pedig "véletlenül az Épkarhoz köthető".

A hangfelvétel szerint a két szereplő az országos politikusokhoz akar fordulni, hogy rendezzék a helyzetet, ugyanis Balázs Árpád attól tart, hogy "ezzel el lehet bukni a siófoki választásokat", Witzmann Mihály szerint pedig országosan is mandátumokat lehet veszteni egy ilyen üggyel.

A felvétel a Nyugat.hu szerint még tavaly ősszel készülhettek, ugyanis a két beszélgető politikus jövő időben utal október 23-ára, ezzel kapcsolatban pedig azt mondják, hogy még előtte ki akarnak adni egy Harangozó Gábor szocialista politikussal kapcsolatos szembesítő anyagot.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Berg Judit: Izgultam, nehogy a Ruminit is utálják a gyerekek, mint minden kötelezőt

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó

Már egy sima kisbuszt is a Nürburgringen tesztelnek – videó

Máshogy jönnek majd a Windows-frissítések

Máshogy jönnek majd a Windows-frissítések