szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Schiffer András korrupciós bűncselekmények miatt feljelentést tesz a siófoki hangfelvétel ügyében.

A nyugat.hu által nyilvánosságra hozott hanganyagon állítólagosan Balázs Árpád, Siófok fideszes polgármestere, valamint a siófoki választókerület fideszes országgyűlési képviselőjelöltje, Witzmann Mihály beszélget arról, hogy a Közgép beszállhat a kampányba, „mint eddig minden választásba be is szállt eddig”.

Schiffer András szerint a hangfelvétel, amennyiben hiteles, „az állami szintre emelt, intézményesített korrupció működését tükrözi, melyben a kormánypárt a saját érdekei szerint használja fel és mozgatja a közpénzeket”.

„Ami hallható, az azt írja le, amit Magyarországon mindenki évek óta sejtett: a Közgép párttámogatással hálálhatja meg a kapott közpénzeket. A büntető törvénykönyv korrupciós bűncselekményeinek szinte mindegyike felmerül a siófoki hangfelvétellel kapcsolatban” – véli az LMP társelnöke, aki feljelentést tesz ismeretlen tettesek ellen vesztegetés, hivatali vesztegetés, vesztegetés elfogadása, hivatali vesztegetés elfogadása, valamint vesztegetés feljelentésének elmulasztása miatt.

Még több, választási kampánnyal kapcsolatos cikket talál Választás 2014 aloldalunkon.
VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Bezuhantak az albérletárak Budapesten, a kaució csökkentésével halásznak bérlőt a tulajdonosok

Jön Tom Jones és Jamie Cullum

Jön Tom Jones és Jamie Cullum

Seres László: Sorostalanság

Seres László: Sorostalanság