szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az Átlátszó.hu arra volt kíváncsi, hogy a nagy vadász hírében álló miniszterelnök-helyettes, Semjén Zsolt énektanári munkája mellett egyházzenészként tevékenykedő felesége milyen jövedelemből vett telket, és épített rajta egy nagy vadászházat Gánton.

Fejér megyében, Felcsúttól csupán néhány kilométerre fekszik Gánt. Itt van annak a vadásztársaságnak is a székhelye, amelynek a KDNP-t vezető Semjén Zsolt miniszterelnök-helyettes az elnöke. Az Átlátszót most az a családi ház kezdte el érdekelni, amely a Semjén család egyes tagjainak tulajdona. A gánti ingatlannak maga Semjén Zsolt nemhogy nem tulajdonosa, de még csak nem is haszonélvezője, legalábbis a tulajdoni lap tanúsága szerint – jegyzi meg a lap.

A Vértes Vadásztársaság (aminek az elnöke Semjén Zsolt) székhelyének otthont adó ingatlantól pár lépésre található az a gondozott, kerti tavacskával, sütödével és hatalmas faszoborral ékesített telken álló új építésű, jókora lakóház, melynek kerítéskapuján a Semjén név szerepel, méghozzá kétszer is, ám egyik sem a miniszterelnök-helyettesé. Ugyanakkor az épületet az Átlátszó által megkérdezett helyiek egytől-egyig Semjén Zsolt házaként emlegették.

A földhivatali nyilvántartás szerinti Semjénné Menus Gabriella, Semjén Zsolt felesége 2011.szeptember közepén vásárolta az 1932 négyzetméteres gánti telket, amelyre idén március elején jegyezték be a házat; hitel nincs az ingatlanon. A feleség az orsolyita nővérek tulajdonában lévő (ám a ferencesek által fenntartott) Szent Angéla Általános Iskola és Gimnázium énektanára. Az Átlátszó most arra kíváncsi, hogy a feleség milyen jövedelemből vette a telket, és építette rajta ezt a házat, aminek értéke 30 és 45 millió forint között lehet.

Semjén Zsoltot is megkeresték, a választ itt olvashatja! 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Már készül a mobilos érzékelő, ami képes lehet kimutatni a koronavírus jelenlétét

Már készül a mobilos érzékelő, ami képes lehet kimutatni a koronavírus jelenlétét

Jön az Ikea Titan, egy otthonra szánt hangszóró, amit látni sem lehet majd

Jön az Ikea Titan, egy otthonra szánt hangszóró, amit látni sem lehet majd

J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt

J. K. Rowling új gyerekkönyvet írt