szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Roma felzárkóztatási programot indítottak Seres Mária Szövetségesei (SMS) – jelentette be a párt vezetője szombaton, Nyíregyházán. Seres Mária azt mondta: a Nyissunk Európa felé című program abban segít, hogy azok, akiket nem tud felvenni az itthoni munkaerőpiac, külföldi munkavállalással próbálkozhassanak meg.

Az SMS a munkához jutáshoz elengedhetetlen nyelvismeret megszerzésében segít önkéntesek bevonásával a Nógrád megyei Mátraverebélyen és több környező településen.

A nyáron kezdődő intenzív nyelvoktatási program elsősorban a képesítéssel rendelkező roma embereknek nyújt segítséget, akik megfelelő nyelvtudás birtokában esélyt kapnak arra, hogy a hazai közfoglalkoztatás helyett tisztességes európai bérért dolgozhassanak az Európai Unióban – mondta a Mátraverebély polgármesteri tisztségét is betöltő politikus.

A miskolci nyomortelepek felszámolásáról szóló csütörtöki, miskolci döntéssel kapcsolatban Seres Mária azt mondta: az SMS nem szeretné, ha ez más városok kedvét is meghozná a problémás családok kitelepítésére. Ehelyett az oktatást kell előtérbe helyezni, amivel jobban lehetne segíteni a hátrányos helyzetben lévő embereken – tette hozzá.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
220 lóerő talán már elég lesz a kis Fiat 500-asban

220 lóerő talán már elég lesz a kis Fiat 500-asban

70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők

70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők

A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő

A tetthelyen hagyta a kutyáját, lebukott az ináncsi betörő