szerző:
MTI/hvg.hu
Tetszett a cikk?

A gyógyszerészszakma presztízsének további erősítését szorgalmazták a Magyar Gyógyszerészi Kamara vezetői azon a pénteki megbeszélésen, amelyet Orbán Viktorral folytattak a miniszterelnök kormányalakítást megelőző konzultációsorozatának részeként – közölte Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

A tárgyaláson ott volt Hankó Zoltán kamarai elnök és Sohajda Attila alelnök, továbbá Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere és Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár.

Az egyeztetésen elhangzott, hogy az elmúlt négy évben megállt a gyógyszertárak és a gyógyszerészek ellehetetlenülése. Szó volt arról is, hogy felére csökkent a veszteséges patikák száma – közölte a sajtóiroda vezetője.

A résztvevők egyértelművé tették: tovább akarják erősíteni azt a folyamatot, hogy a patikusok többségi tulajdont szereznek a gyógyszertárakban.

Egyetértés volt továbbá abban, hogy a gyógyszerészszakma presztízsének erősödése a betegek érdeke is, mert ezzel fejlődhet az egészségtudatos életmód – mondta Havasi Bertalan.

Mást nem közölt a tárgyalásról a sajtófőnök.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!