szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Közleményben tiltakoznak az Origo.hu újságírói Sáling Gergő főszerkesztő leváltása miatt, azt írják, így nem látják biztosítottnak, hogy eddigi munkájukat folytassák.

©

Íme a közlemény a Cink.hu szerint:

"Az Origo szerkesztősége nem ért egyet Sáling Gergő főszerkesztő leváltásával, mivel a szerkesztőség életét, a lap irányvonalát befolyásoló döntésnél, illetve az új főszerkesztő kiválasztásánál a szerkesztőség véleményét nem vették figyelembe. A jelenlegi helyzetben az Origo szerkesztősége nem látja biztosítottnak, hogy az eddigi munkáját továbbra is folytassa."

Hétfőn este derült ki, hogy elküldik az Origo.hu főszerkesztőjét, többen politikai okokat sejtenek a háttérben, például az, hogy a lap felfedte, hogy Lázár János Miniszterelnökséget vezető államtitkár kétmilliós hotelszámlát hagyott maga után. A lap kiadója ezt közleményben igyekezett cáfolni. Sáling helyére Pálmai L. Ákost nevezik ki.

A Kettős Mérce a Facebookon tüntetést szervez kedden 17 órára az Origo szerkesztőség elé. A reklámadó, valamint a civil szervezetek feketelistázása ellen is tiltakozó tüntetők a Dob utcából a Kossuth térre vonulnak. 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Itt az első Volvo, amit már csak online fognak árulni

Itt az első Volvo, amit már csak online fognak árulni

Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói

Orbán török barátjának alapítványa lezáratott egy budai utcarészt, mert zavarták őket az ott lakók autói

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja

Meghalt Bob Marley zenekarának utolsó, még élő tagja