szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

György Péter a Matáv tanácsadójaként nagy szerepet vállalt az Origo megalapításában, azóta is részt vesz a menedzsment döntéseiben. A főszerkesztő kirúgása azonban már sok volt neki, szerinte az Origo többé nem lesz valódi újság.

György Péter médiatudós-esztéta 18 éve részt vett az Origo megalapításában, a Matáv tanácsadójaként ő javasolta a cégnek, hogy készítsen internetes újságot. Most arra készül, hogy otthagyja az Origót, miután felháborította Sáling Gergő főszerkesztő kirúgásának módja – írta a 444.hu.

György Péter készítette elő az Origo 1998-as indulását, ő toborozta a szerkesztőség első vezetőit, azóta is részt vesz a kiadó döntéseiben, jelenleg mint az igazgatóság tagja.

György Péternek ez már sok
©

Szerinte az Origo Sáling kirúgása után nem lesz többé valódi újság. “Elmondhatatlan aggodalom van bennem a magyar online újságírók iránt” – mondta György Péter, aki az ELTE kommunikáció szak vezetőjeként újságírók több generációját képezte ki elég nagy sikerrel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Huawei: Már tízből hat magyar csuklóján ott ketyeg egy okosság

Seres László: A Jobbik sofőrjei

Seres László: A Jobbik sofőrjei

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél

És akkor kiderült, egy lezárást megszervezni bonyolultabb a stadionépítésnél