szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Távozik az Origótól a Hírek rovat gárdájának 10 tagja és a portál videórovata is - a felmondásukat a Facebookon jelentették be.

"Mi, az Origo Hírek rovatának tagjai úgy látjuk, hogy Sáling Gergő főszerkesztő távozása után nem tudjuk folytatni az eddigi munkánkat. Ezért – egyéni megállapodások alapján – elhagyjuk az Origót. Nagyon sajnáljuk, hogy ez a történet így ér véget" – írták a Facebookon.

A poszt szerint távozik a portáltól Albert Ákos, Dull Szabolcs, Fabók Bálint, Tamás Fábián, Joó Hajnalka, Rovó Attila, Sarkadi Zsolt, Szabó András, Vorák Anita és Zöldi Blanka.

Szintén a Facebookon jelentette be távozását a videórovat is, mindezt stílusosan egy videóval és egy R.I.P felirattal tudatták.

Tegnap felmondott az Origo főszerkesztő-helyettese és újságírója, Pethő András is, akinek Lázár János milliós hotelszámláiról írt cikkei is hozzájárulhattak ahhoz, hogy hétfőn este menesztették a lap főszerkesztőjét, Sáling Gergőt. Szerdán este kiderült, hogy a két felelős szerkesztő, Tóth Sára és Bordás Gábor is távozik.

Az Origo kedden megpróbálta azt kommunikálni, hogy "a változó médiafogyasztási szokásokhoz alkalmazkodva nagyobb hangsúlyt kívánnak fektetni az integrált tartalom-előállítás stratégiájának megvalósítására", és ezért szükséges az átszervezés, cáfolva a politikai ráhatást.

A Kettős Mérce viszont a sajtószabadságot féltve tüntetést szervezett a szerkesztőség elé. Több ezren vonultak – egyben a reklámadó, valamint a civil szervezetek feketelistázása ellen is demonstrálva – az Origo Dob utcai székházától a Kossuth térre. Később az Átlátszó.hu nyilvánosságra hozta azt a hangfelvételt, amely a Sáling távozásáról tartott szerkesztőségi értekezleten készült.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért

Irán szerint Izrael a felelős a natanzi urándúsítóban bekövetkezett üzemzavarért

Kafka, Kundera és Havel szelleme lengi be az induló Cseh Filmkarnevált

Kafka, Kundera és Havel szelleme lengi be az induló Cseh Filmkarnevált

Uniós oltalmat kap a ciprusi halloumi sajt

Uniós oltalmat kap a ciprusi halloumi sajt