szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A képviselők az utolsó szovjet katona távozásának évfordulóját ünneplik csütörtök délelőtt, majd belecsapnak a bankszanálás és vélhetően a távszerencsejáték témájába is.

Egynapos rendkívüli ülést tart ma az Országgyűlés, amelyen a képviselők a nemzetgazdasági miniszter bankszanálással összefüggő javaslatát is megtárgyalhatják, de várhatóan napirendre kerül a lakáscélú munkáltatói támogatással kapcsolatos jogszabály módosítása és a távszerencsejáték engedélyezésének kérdése is.

A Ház ülése 9 óra 30 perckor kezdődik, a képviselők ekkor az utolsó idegen megszálló katona Magyarországról történt távozására emlékeznek, majd napirend előtti felszólalások következnek.

A rövidnek ígérkező határozathozatali periódusban egy magyar-kuvaiti diplomácia megállapodást hagyhat jóvá az Országgyűlés, majd sor kerülhet az interpellációkra, majd az azonnali kérdések és kérdések elmondására, valamint megválaszolására.

A parlament a délutáni órákban több javaslat tárgyalásába is belekezd. A képviselők így kifejthetik a véleményüket a közszolgálati tisztviselőkről szóló és a kormányzati szerkezetalakítással összefüggő törvénymódosításokról.

Emellett napirendre kerül Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter bankszanálással összefüggő törvényjavaslatának vitája. A tervezet fő irányvonala, hogy az adófizetők terhelése helyett a tulajdonosi és hitelezői kötelezettségeket erősítse egy nehézségekkel küzdő pénzügyi intézmény helyzetének rendezése során, ezért a javaslat egyik fő pontja a szanálási alap létrehozása, melyet a hitelintézetek és befektetési vállalkozások töltenek fel befizetéseikkel.

Az Országgyűlés tárgyalhatja Bánki Erik (Fidesz) adóváltoztatási kezdeményezését is, amely módosítaná a lakáscélú munkáltatói támogatás adómentességére vonatkozó feltételeket, és fordított adózást vezetne be az acéliparban az adócsalással leginkább érintett termékekre. A képviselő egy másik előterjesztése egyszerűsítené a távszerencsejáték engedélyezési és adózási feltételeit.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ma aláírják a megállapodást a 2021-es minimálbérről, kétszer emelkedhet idén

Ma aláírják a megállapodást a 2021-es minimálbérről, kétszer emelkedhet idén

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Az EU keményen az asztalra csapott az oltóanyaggyártókkal való tárgyaláson

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok

Különleges mozgású, rejtélyes hatbolygós rendszert fedeztek fel a csillagászok