szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Tordai Péter, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) vezetője a közeljövőben összehívja a hitközség elöljáróságát. A vezető a Népszabadságnak azt mondta, a múlt heti közgyűlési választás előtt nem voltak minden információ birtokában az új ügyvezető igazgató múltjával kapcsolatban.

A Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatójává Schwezoff Dávid közgazdászt, a nemzetközi kapcsolatok szakértőjét választották meg a szervezet július 3-ai közgyűlésén az áprilisban lemondott Zoltai Gusztáv helyére.

A Népszabadság csütörtöki számában azt írta, információik szerint Heisler András, a Mazsihisz elnöke a napokban levelet írt Tordai Péternek, kezdeményezve, függesszék fel tisztségéből az új ügyvezetőt és hívjanak össze rendkívüli közgyűlést. Heisler András a lap szerint azt írta a BZSH vezetőjének, hogy olyan dolgok kerültek napvilágra Schwezoff Dáviddal kapcsolatban, amelyek jelentős kockázatot jelentenek a szervezet számára.

A Népszabadság utalt arra: a Tudozsido.com zsidó közéleti blog azt állította, hogy Schwezoff Dávid néhány évvel ezelőtt budapesti meleg-szórakozóhelyeken lépett fel transzvesztitaként, továbbá volt olyan időszak is az életében, amikor katolikus kántorként tevékenykedett. Schwezoff Dávid a lapnak nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

Heisler András a Népszabadságnak megerősítette, levélben javasolta Tordai Péternek, hogy hívja össze az elöljáróságot, függesszék fel tisztségéből az új ügyvezető igazgatót, és tartsanak rendkívüli közgyűlést. A Mazsihisz elnöke szerint Schwezoff Dávid olyasmiket hallgatott el a közgyűlés elől, amelyek zsarolhatóvá teszik az ügyvezetőt, nagymértékben veszélyeztetik a hitközség további működését.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

Három évet kaphat a férfi, aki a Parlament lerohanásával fenyegetőzött

70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők

70 ezerszer kértek ingyenes bérletet Budapesten az álláskeresők

Jeff Gedmin: Amerika bajainak felmérése nélkül nem lehet megszabadulni a trumpizmustól

Jeff Gedmin: Amerika bajainak felmérése nélkül nem lehet megszabadulni a trumpizmustól