szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

L. Simon László miniszterelnökségi államtitkárnak kellett volna felavatni a német megszállási emlékművet, de mégsem vállalta el a feladatot, így az utolsó pillanatban változott a program – írta források megnevezése nélkül a Blikk. A lap azt is kiszámolta, hogy az emlékmű védelme napi 3-5 millió forintos kiadást jelent a rendőrségnek.

A kormány hétfőn akarta megtartani a Szabadság térre vasárnap éjjel felállított német megszállási emlékmű átadási ünnepélyét – közölte a Blikk.

A lap szerint az avatásra eredetileg L. Simon László miniszterelnökségi államtitkárt kérték fel, de ő nem vállalta, így az utolsó pillanatban az ő ellenállása miatt változott a program. L. Simon a lapzártáig nem válaszolt a Blikk ezzel kapcsolatos kérdéseire. Hétfő délután Lázár János kancelláriaminiszter bejelentette, nem lesz avatóünnepség – idézték fel.

L. Simon László egy másik avatáson júliusban
©

A Blikk szerint egyébként több mint száz rendőr őrzi az emlékművet a folyamatosan jelen lévő tiltakozóktól, ami a felsorakoztatott technikát és a rendőrök létszámát figyelembe véve, 3 ezer forintos rezsiórabérrel számolva napi 3-5 millió forint kiadást jelent a rendőrségnek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!