szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

A köztársasági elnök felfüggesztette annak a bírónak a mentelmi jogát, akit lopáson értek egy DM üzletben. A romagyilkosságokkal is foglalkozó bírónőt üzletszerűen elkövetett lopással gyanúsíthatják meg.

Felüggesztették annak a bírónőnek a mentelmi jogát, aki a romagyilkosságok első fokú pere után néhány hónappal többször is lopott egy Drogerie Markt üzletből – értesült a Bors Online. A nő ügyében Áder János köztársasági elnök hozott döntést július 11-én – közölte Fazekes Géza, a Legfőbb Ügyészség szóvivője.

A romagyilkosságokat első fokon tárgyaló bírói tanács tagjának ügyében a Központi Nyomozó Főügyészség nyomoz. Amíg a mentelmi joga élt, nem hallgathatták ki gyanúsítottként, nem tarthattak nála házkutatást, nem alkalmazhattak ellen kényszerintézkedést. Az általános gyakorlat szerint a nyomozó hatóság a mentelmi jog megszűnése után a lehető leghamarabb igyekszik meggyanúsítani az érintettet – amennyiben kellő bizonyítékkal rendelkezik.

Mint arról beszámoltunk, a nő körömlakkot, fogkefét és parfümöt lopott a gyanú szerint. Tavaly decemberben érték tetten, a biztonsági kamerás felvételekből derült ki, hogy többször is elemelt márt ezt-azt az üzletből. Az eltulajdonított tárgyak értéke nem érte el az 50 ezer forintot.

A történtek óta a bírónő nem ítélkezhet, de háttérmunkákban részt vesz a Budapest Környéki Törvényszéken. Az üzletszerűen elkövetett lopásért legfeljebb két év szabadságvesztés róható ki, de bírók esetében gyakori, hogy hivatásuktól is eltiltják őket.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Meghalt Kozák László, Kis Grófo édesapja

Meghalt Kozák László, Kis Grófo édesapja

Radar360: Orbán jelzett Szájernek, Tusk Orbánnak

Radar360: Orbán jelzett Szájernek, Tusk Orbánnak

Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba

Szájer állítólag hivatlanul ment el a számára végzetes buliba