szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Újra nekiment a kormánynak az RTL Klub a szerda esti Híradóban. Most a Policy Agenda elemző cégre hivatkozva azt közölték, a választásra kellenek csak a kabinetnek a közmunkások, ezt bizonyíthatja, hogy az áprilisi voks után a felére csökkent a számuk.

Több mint 100 ezerrel csökkent a közmunkások száma májusban, közvetlenül a választások után – derült ki az RTL Klub szerda esti Híradója szerint Központi Statisztikai Hivatal adataiból. "Ez egy nagy kampányfogás volt" – mondta egy korábban közmunkásként dolgozó nő a csatornának.

A beszámoló idézi a Policy Agenda elemzését, amely szerint az látszik az adatokból, hogy csak a választásra kellenek a kormánynak a közmunkások. Az áprilisi választások után azonnal megfeleződött a számuk – tették hozzá.

©

Az adatok azt is mutatják, hogy a kormány a politikai naptár alapján mozgatja a közmunkásokat, erre utal az is, hogy augusztustól 47 milliárddal többet költenek a programra – közölték a Híradóban a Policy Agendára hivatkozva.

Selmeczi Gabriellát, a Fidesz szóvivőjét is idézték, aki szerint tendenciájában kell nézni az adatokat, így pedig növekszik a közfoglalkoztatottak száma. Az MSZP szerint viszont a kormány az újbóli támogatással az október 12-i önkormányzati választásokra akar szavazatokat szerezni.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Ez történt: kiderült, hogy mennyire fontos a D-vitamin koronavírus-járvány idején

Ez történt: kiderült, hogy mennyire fontos a D-vitamin koronavírus-járvány idején

Merkel: Még semmit nem tettek, hogy a szegény országok is kapjanak a koronavírus elleni oltásból

Merkel: Még semmit nem tettek, hogy a szegény országok is kapjanak a koronavírus elleni oltásból

Ónos esővel és nagy köddel indul a hét

Ónos esővel és nagy köddel indul a hét