szerző:
hvg.hu

Szeptemberben magányos éhségsztrájkba kezd a miniszterelnök háza előtt Hajdu Attila. A kirúgott parkolási diszpécser, aki saját bevallása szerint készen áll az éhhalálra is, korábban egyszer már felvágta az ereit a budavári önkormányzat épülete előtt.

Szeptember 1-jén kezd éhségsztrájkot Orbán Viktor miniszterelnök háza előtt Hajdu Attila 2010 óta munkanélküli egykori parkolási diszpécser – írja a szerdai Népszabadság.

A sztrájkot egész addig nem fogja abbahagyni, amíg Orbán Viktor nem teljesíti a kérését. A kérése a közpénzekkel kapcsolatos, de csak akkor árulja el, mi az, ha már elég komolyan veszik az akciót. Hajdu Attila a lapnak azt mondta, arra is készen áll, hogy éhen haljon.

A botrányosan kirúgott logisztikai szakember 2011. májusban már egyszer felvágta az ereit a budavári önkormányzat épülete előtt. Ezután a bíróság pszichiátriai kényszergyógykezelésre ítélte, amit a Kúria később hatályon kívül helyezett. Hajdu a bíróságon azzal érvelt, hogy nem akart öngyilkos lenni, csak a demonstrációnak ezt a szélsőséges formáját választotta.

De miért volt ilyen elkeseredett? A Népszabadság már korábban cikkezett a férfi kálváriájáról.

Hajdu Attila két évig dolgozott az I. kerületi önkormányzatnál, az úgynevezett vári beléptetési osztályon parkolási diszpécserként. Néhány hónap után arra figyelt fel, hogy kollégái közül többen megdézsmálták a parkolási bevételeket és az osztályán többeket szabálytalanul foglalkoztattak. A problémákat jelezte főnökeinek, de nem indult belső vizsgálat, erre Hajdu rendőrségi feljelentést tett. Nem sokkal később elbocsátották a munkahelyéről. A rendőrség később bűncselekmény hiányára hivatkozva zárta le a nyomozást.

Hajdu szerint azért rúgták ki, mert gyanús ügyeket bolygatott meg, az I. kerület ezt tagadva, mondván: átszevezési okokból bocsátották el a diszpécsert. A munkaügyi bíróság is elutasította Hajdu keresetét ezügyben. Ez után a férfi az összes jogi lehetőséget megpróbálta felhasználni igaza bizonyítására, de nem járt sikerrel.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Retteg, hogy munkahelyén kóklernek nézik? Akkor talán imposztorszindrómában szenved!

Retteg, hogy munkahelyén kóklernek nézik? Akkor talán imposztorszindrómában szenved!

Nagypapa lett Deutsch Tamás

Nagypapa lett Deutsch Tamás

Bájos: oroszlánbébit szoptatott a gondos kutyamama

Bájos: oroszlánbébit szoptatott a gondos kutyamama

Eltűnt szaúdi újságíró: baleset érte Rijádban a fő gyanúsítottat

Eltűnt szaúdi újságíró: baleset érte Rijádban a fő gyanúsítottat

Csak a versenyszférában várja vissza dolgozni a nyugdíjasokat a kormány

Csak a versenyszférában várja vissza dolgozni a nyugdíjasokat a kormány

2011-es tanulmánnyal indokolja az Origo és az MTI a lakástakarékok kinyírását

2011-es tanulmánnyal indokolja az Origo és az MTI a lakástakarékok kinyírását