szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Ács Rezsőt, a város fideszes alpolgármesterét indítja polgármesterjelöltként a Fidesz-KDNP Szekszárdon az októberi önkormányzati választáson – jelentette be Horváth István polgármester, a Fidesz választókerületi elnöke pénteken Szekszárdon, sajtótájékoztatón.

Ács Rezsőnek, aki második ciklusban a város gazdasági alpolgármestere, elvitathatatlan az érdeme abban, hogy a 2006-ban még összeomlás előtt álló várost meg tudták erősíteni – mondta Horváth István polgármester.

Horváth István volt az a polgármester, aki egy hangfelvétel szerint politikai alapon osztotta szét a városban a dohánykereskedelmi koncessziókat. Ennek ellenére nem mondott le, de a polgármester azóta a város országgyűlési képviselője, ezért nem indul újra a városvezetői címért.

Horváth István bemutatta a tolnai megyeszékhely tíz egyéni választókörzetének fideszes jelöltjeit, akik közül öten tagjai a jelenlegi közgyűlésnek, egy új jelöltet a KDNP javasolt, egy pedig a Fidelitas tagja. „A cél, hogy a polgármesteri szék elnyerése mellett mind a tíz körzetben megkapjuk a választók bizalmát” – jegyezte meg a politikus.

Ács Rezső arról beszélt, hogy szeretné folytatni az elmúlt két ciklusban elkezdett munkát; kiemelte a munkahelyteremtés, az út- és járdafelújítás fontosságát, tervei között szerepel a szállodai kapacitások bővítése és a belváros rekonstrukciójának kiterjesztése a Bezerédj-tömbbelsőre.

Megemlítette azt is, hogy az elmúlt húsz-huszonöt évben kissé háttérbe szorult lakótelepeken élhető környezetet szeretne kialakítani a parkolóhelyek bővítésével és az idősek számára a pihenést szolgáló zöldfelületek növelésével. Jelezte, az atomerőmű bővítéséhez kapcsolódva lakásépítési programot hirdet meg, azért, hogy a bővítésben résztvevő mérnökök Szekszárdon telepedjenek le.

Ács Rezső 1998 óta a szekszárdi közgyűlés fideszes tagja, 1998 és 2002 között a gazdasági, 2002 és 2006 között a pénzügyi bizottságot vezette, 2006-tól a város társadalmi megbízatású, gazdasági ügyekkel foglalkozó alpolgármestere. A 49 éves polgármesterjelölt közgazdász, feleségével két gyermeket nevel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Egy kutató szerint ezt a négy égitestet kellene átvizsgálni, mert élet lehet rajtuk

Egy kutató szerint ezt a négy égitestet kellene átvizsgálni, mert élet lehet rajtuk

Orbán: Visszatérnek az akciócsoportok

Orbán: Visszatérnek az akciócsoportok

Mutatjuk, milyen maszkokat NEM kell hordani a koronavírus-járvány idején

Mutatjuk, milyen maszkokat NEM kell hordani a koronavírus-járvány idején