szerző:
MTI

Javult az állapota annak a vadőrnek, akit fejen talált egy lövedék szombaton, Bélmegyeren. Megműtötték a koponyáját, már kommunikál környezetével.

A meglőtt férfi már nem szorul intenzív ellátásra, ezért délután a gyulai megyei kórházból mentőhelikopterrel átszállították a területileg illetékes békéscsabai városi kórházba. A beteg fejsérülése súlyos volt, ezért hosszadalmas ellátásra és rehabilitációra lesz szüksége – mondta Kövesdi József, a Békés Megyei Pándy Kálmán Kórház megbízott főigazgatója kedden.

A vadőrt szombaton Bélmegyeren vadászat közben találta fejen egy lövedék. A vadászbaleset miatt a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés miatt indított eljárást, szakértők bevonásával vizsgálják az eset körülményeit.

Az eset a Bélmegyeri Földtulajdonosok Vadgazdálkodó Vadásztársaságánál történt, úgynevezett őzbak-bérvadásztatás közben. Az MTI meg nem erősített információi szerint az egyik vadász őzbakra célzott, amikor a fegyvere valamiért elsült, és a golyó beleütközött egy terepjáró tetejébe. A vadőr a kocsiban ült, valószínűleg a gellert kapott golyó egyik leváló darabja találta el a fejét. Az sem zárható ki, hogy a kocsi sérült tetejének egyik szilánkja csapódott a fejébe.  

A Békés Megyei Kormányhivatal Földművelésügyi Igazgatósága annyit közölt, hogy a vadászati és halászati főosztály is helyszíni vizsgálatot tartott. A hatóság közigazgatási eljárásban vizsgálja, hogy betartották-e a vadászati szabályokat.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!