szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

A Brit Nagykövetség a Civil Szigeten az emberkereskedelemmel kapcsolatos programokat szervez.

Idén is érkeznek brit rendőrök a Szigetre. Mint ismert, a brit és a magyar rendőrség együttműködésében már évek óta minden fesztiválon részt vesz néhány bobby, akik elsősorban a nagy számú brit közönségre ügyelnek, de persze nagyon sokan szeretnek velük közös fotót is készíteni.

A Brit Nagykövetség is hagyományosan saját programkínálattal jelentkezik, a Civil Sziget keretében ezúttal az emberkereskedelem lesz a téma. Mint írták, „az emberkereskedelem az emberi jogok egyik legsúlyosabb megsértése, az egyéni szabadság és méltóság súlyos korlátozása, amelyet okkal neveznek modern kori rabszolgaságnak. A jelenség napjainkban egyre nagyobb méreteket ölt az Európai Unióban, az áldozatok száma évente több százezerre tehető. Az Egyesült Nemzetek Szervezete Kábítószer- és Bűnügyi Hivatalának 2010. évi jelentése szerint világszerte az emberkereskedelem azonosított áldozatainak 79%-a vált szexuális kizsákmányolás, 18%-a kényszermunka, 3%-a pedig a kizsákmányolás egyéb formáinak áldozatává”.

Mindig népszerűek a bobbyk a Szigeten
©

A Civil Sziget fókuszában idén Magyarország európai uniós csatlakozásának 10. évfordulója áll, így kiemelt figyelmet kapnak azok a nemzetközi szervezetek, vagy országos hatáskörű szervek, amelyek magas színvonalú szakmai programot kívánnak nyújtani és programjukat több nyelven bonyolítják. „Ebből kifolyólag idén a Belügyminisztériumon belül működő Európai Migrációs Hálózat magyar nemzeti kapcsolattartó pontja is képviselteti magát a sátorban, ahol az emberkereskedelem elleni küzdelem mellett a bevándorlás is jelentős hangsúlyt kap. Mindkét jelenségnek számos társadalmi vetülete van, amelyekkel a látogatók mindennapi életükben is találkoznak” – írták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

A Trump elleni impeachment eljárás a február 8-i héten kezdődik

Úgy tűnik, a kormány épp most borította fel az oltási tervet

Úgy tűnik, a kormány épp most borította fel az oltási tervet

Bukarest hétfőtől újranyit

Bukarest hétfőtől újranyit