szerző:
Cs. B.
Tetszett a cikk?
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Számít a legénybúcsún, ledér hölgyek társaságában készült fotók megjelenésére Pásztor Albert, a miskolci polgármesteri székért függetlenként induló, de több baloldali párt és a civilek által támogatott politikus, a város egykori rendőrkapitánya – mondta el a hvg.hu-nak, megjegyezve, hogy neki nincsenek meg ezek a fényképek.

"Tudom, milyen fotókról van szó, csak egy alkalom jöhet szóba, ami néhány évvel ezelőtt volt" – közölte a hvg.hu kérdéseire Pásztor Albert, aki a Klubrádióban, Bolgár György műsorában beszélt arról szeptember 3-án, hogy egy legénybúcsún készült fotókkal akarják zsarolni. „Úriemberek ledér hölgyek társaságában, erről szól egy legénybúcsú”. Bolgár ekkor visszakérdezett: “Szóval itt jól érezte magát és erről készült néhány fotó?”, mire Pásztor nyomatékosította, hogy tudja, milyen fotókról van szó, de ezekkel nem lehet őt lehetetlenné tenni.

Az az érdekes zsarolás

A hvg.hu-nak beszámolt arról, hogyan találták meg őt most ezekkel a fotókkal. „Személyesen keresett meg másfél hete valaki. Hogy ki azt, nem szeretném elárulni. Az illető az irodámba jött el, és aztán a portál előtt ültünk le beszélgetni, így ha nem is hallottak az utcai járókelők, miről beszélünk, de sokan láthattak minket. A zsaroló elmondta, milyen kompromittáló fényképekről van tudomása, és amikor megkérdeztem, miként értsem ezt, azt felelte, hogy legközelebb, néhány nap múlva az ügyvédjével jelenik majd meg.”

Pásztor Albert, mint megjegyezte, várta, mi történik, de mivel a beígért találkozó elmaradt, úgy gondolta, inkább elébe megy a dolgoknak, és ő maga hozza nyilvánosságra, hogy most mivel próbálják kínos helyzetbe hozni. „Tudom, kik állnak a háttérben és milyen érdekek miatt jöttek elő a legénybúcsún készült fotókkal.” Hozzátette: nem lepődött meg a zsarolási kísérleten, számított arra már előre.

Pásztor: jobb vagyok náluk

„Elfelejtik azonban, hogy ki voltam, milyen kapcsolatokkal rendelkezem, és hogy felderítésben és elhárításban is jobb vagyok náluk” – emlékeztetett rendőri múltjára. „Kapitányként egyébként folyamatosan ellenőrzés alatt álltam, és minden velem kapcsolatos dologról papír van a Belügyminisztériumban. Azt, hogy ki, mikor, mit húz elő ezekből, nem tudni.” Pásztor Albert beszélt arról is, hogy nem tett feljelentést az ügyben, mert a zsarolási kísérlet ingatag lábon állna, ha megtörtént volna az újabb találkozó, akkor fordult volna a rendőrséghez.

Közölte még, hogy nem csak ő nem esett kétségbe a fotók miatt, hanem a felesége sem. „Tudott a legénybúcsúról, emlékszem az eseményre, amelyen én nem fotóztam, főleg nem saját magamat, így nálam nincsen ezekből a fényképekből.” Hozzátette: vele kapcsolatban mindennek van hírértéke, most ez került ki róla, igaz az ő jóvoltából, hogy elébe menjen a dolgoknak. Így a független polgármester-jelölt már nem is tartja valószínűnek, hogy az illető újra bejelentkezik nála. „A fotók megjelenésére viszont számítok. Kíváncsi vagyok, mikor hozzák azokat nyilvánosságra” – jegyezte meg.

A miskolci városvezetői székért induló Pásztor Albert néhány napja írt nyílt levelében arról, hogy „az elmúlt napokban számos, egymástól független forrásból jött tájékoztatás arról, hogy bizonyos szakemberek politikai indíttatásból keresik ismerőseit, adatokat gyűjtenek róla, ahogy a szakzsargon mondja: dolgoznak rám. Azon kevesek közé tartozom, aki vállalja a múltját, szembenéz vele és el tud vele számolni” – fogalmazott a független politikus, és politikai ellenfeleitől, ellenlábasaitól, bérenceiktől, magánnyomozóktól, konspirátoroktól azt kérte, ne próbálják zsarolni, ne üzengessenek, hanem „jöjjenek elő a farbával”.

Rendőrkapitányi múlt

Pásztor Albert 2000-től 2011-ig volt Miskolc rendőrkapitánya. Akkor vált országszerte ismertté, amikor öt éve egy sajtótájékoztatón azt mondta, Miskolc a rablások tekintetében a legfertőzöttebb az országban, és az elmúlt időszakban valamennyi ilyen típusú bűncselekmény elkövetője cigány származású volt. A rendőrkapitányt pártok, civil szervezetek támadták kijelentése miatt, eltávolítását szorgalmazták, ám sokan, köztük más pártok, civil szervezetek kiálltak mellette, és maradt a posztján 2011-ig.

Miskolcon Pásztor Albert független polgármesterjelölt múlt kedden jelentette be, hogy összegyűjtötte a szükséges ajánlásokat. A politikust korábban az MSZP, a Demokratikus Koalíció, az Együtt-PM miskolci szervezete és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület támogatta az indulásban. Az Együtt országos elnöksége viszont leváltotta a Pásztorral egyezkedő helyi szervezetük elnökét, s kiemelték: az Együtt-PM nem támogatja az indulását.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kósa András Itthon

Pásztor "rasszista", Kriza meg „román” – riport Miskolcról (+videó)

Túlzás lenne azt állítani, hogy a miskolciakat lázba hozta a Pásztor Albert jelöléséről az ellenzék országos vezetői között kirobbant vita. Mint a hvg.hu helyszíni riportjából kiderül, ugyanazon helyzeteket gyökeresen másképp látnak, eltérően ítélnek meg a város lakói. Miskolc két, leginkább romák lakta részén, a „számozott utcákban” és az Avas lakótelepen jártunk.

hvg.hu Itthon

Pásztor: pénzes állást ajánlottak, most meg hazudnak

Igencsak a szívére vette Pásztor Albert, Miskolc független polgármesterjelöltje, hogy azt terjesztik róla, azért járt Kriza Ákos jelenlegi fideszes polgármesterhez, mert az ő székét akarta. A volt városi rendőrkapitány - aki cigányozós mondatával vált híressé - azt is zokon veszi, hogy szerinte Kriza emberei kutakodnak utána és megkeresik ismerőseit. Pedig nemrég még fizetetős állást ajánlottak neki az önkormányzaton és Pro Urbe díjjal is kitüntették. Mindezeket egy nyílt levélben foglalta össze.

Melvyn Krauss: Brüsszel fausti alkut kötött, Orbán fellélegezhet, de csak átmenetileg

Melvyn Krauss: Brüsszel fausti alkut kötött, Orbán fellélegezhet, de csak átmenetileg

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

A járványról információt nem kapnak, a propagandának nem hisznek, a kórházaktól félnek a vidékiek

Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia

Dibusz a Juventus elleni vereségről: Ez egy minitragédia