szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A zuglói önkormányzat szerint Karácsony Gergely szándékosan vezeti félre a kerületben élőket bűnügyi statisztikákra hivatkozva.

A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke, zuglói polgármesterjelöltje vasárnap sajtótájékoztatón beszélt arról, hogy statisztikák szerint a regisztrált bűncselekmények száma az elmúlt négy évben csaknem a másfélszeresére nőtt Zuglóban.

A kerület az MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében visszautasította az állítást, kifejtve: az igazság az, hogy a zuglóiak sérelmére, közterületen elkövetett bűncselekmények száma – ideértve például a garázdaságot, az autófeltöréseket, lopásokat, betöréseket – 2009-hez képest 31 százalékkal csökkent. Az ilyen típusú bűncselekmények száma 2009 és 2013 között 3617-ről 2480-ra apadt.

Az önkormányzat álláspontja szerint amiről Karácsony Gergely beszél, abban benne vannak a gazdasági bűncselekmények is, amelyekre egyetlen kerületi vezetőnek sincs semmilyen ráhatása, így minden rendőrségi jelentés külön kezeli ezeket az adatokat. Mivel Karácsony Gergely Budán él, csak a hétvégi sajtótájékoztatókra látogat el Zuglóba, nem tudja, melyek a valós adatok – írták a közleményben.

Kitértek arra is, hogy a politikus elhallgatta azt a tényt is: a BRFK legfrissebb felmérése alapján a zuglói rendőrkapitányság a harmadik legjobban teljesítő kerületi rendőrség, ami annak is köszönhető, hogy az önkormányzat évente 110 millió forinttal támogatja munkájukat.

A kerületi önkormányzat arra szólította fel Karácsony Gergelyt, hogy "ha véletlen Zuglóban jár" és a zuglóiakat tájékoztatja, akkor igyekezzen a valós adatokra alapozni mondanivalóját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Feldmár: „Olyan korán meg kell mondani a gyereknek, hogy mi van, amilyen korán csak lehet”

Feldmár: „Olyan korán meg kell mondani a gyereknek, hogy mi van, amilyen korán csak lehet”

Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?

Mi történik akkor, ha lejár a hitelmoratórium?

Külön platformot indít az Amazon a fenntartható termékeknek

Külön platformot indít az Amazon a fenntartható termékeknek