szerző:
HVG
Tetszett a cikk?

Elözönlik a magyarok Londont, kialakult a „magyar élet” Bécsben, ezek az uniós fővárosok célozhatják meg a legnagyobb „külföldi” magyar város címet. A HVG összeállításában arról is szó esik, miért fogy Bukarest magyarsága, és miért egyre népszerűbb Berlin.

©

„Antennaszerelő Dezső” volt a bécsi magyarok egyik sztárja: öt évig járt át a határon szerelni, aztán lakást szerzett Ausztriában, elég nagy lett ugyanis az ügyfélköre az osztrák fővárosban. De a vendéglátóipart is „elfoglalták” a magyarok, akik az utóbbi két évben Londont rohanták le. Becslések szerint akár 700 ezer magyarnak is lehet már angol tb-száma. A hetilap összeállításából kiderül, a magyarok sehol sem nem keresik egymás közelségét, inkább munkahelyük mellett választanak lakást mint honfitársaik közelében, fő céljuk a pénzkereset – időnként úgy, hogy egymást is lehúzzák például kamu szállás vagy munka ígéretével. Mindeközben a valaha „második Budapest” Bukarest lassan elveszíti magyarságát.

További részletek a csütörtökön megjelenő HVG-ben.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A vártnál is súlyosabb Kalmár Zsolt sérülése

A vártnál is súlyosabb Kalmár Zsolt sérülése

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése

Bájos festést kapott a Bethesda Gyermekkórház betonkerítése

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után

Rendőrök lőttek le Minneapolisban egy fekete férfit igazoltatás után