szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A miskolci helyi választási bizottság keddi határozata szerint Pásztor Albert polgármesterjelölt nem független, hanem jelölőszervezetek által állított jelölt.

A bizottsághoz egy magánszemély nyújtott be kifogást: fényképekkel, a YouTube-ra feltett politikai reklámfilmmel illusztrálta, hogy megtévesztik a miskolci választópolgárokat azzal, hogy a kampányeszközökön Pásztor Albert azt állítja, hogy független jelölt. 

©

A testület határozatában megállapította, hogy a Magyar Szocialista Párt (MSZP), a Demokratikus Koalíció (DK) és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület mint jelölőszervezetek és közös polgármesterjelöltjük, Pásztor Albert megsértette a választási eljárásról szóló törvényt, ezért a jelölőszervezeteket és Pásztor Albertet eltiltotta a további jogszabálysértéstől. Az indoklás szerint a helyi választási bizottsághoz Pásztor Albert az MSZP, a DK és a Miskolc Lokálpatrióta Egyesület jelöltjeként nyújtotta be ajánlóíveit, így ezeknek a jelölőszervezeteknek lett hivatalosan is nyilvántartásba vett polgármesterjelöltje.  

A bizottság a Pásztor Albertet népszerűsítő választási plakátokat és reklámfilmet megvizsgálva megállapította, hogy azok a hivatalosan ismert tényekkel ellentétes, valótlan tényközlést tartalmaznak, vagyis azt a látszatot keltik, hogy Pásztor Albert független, nem jelölőszervezet által állított jelölt. A testület álláspontja az, hogy ez a magatartás alkalmas a választók megtévesztésére, hiszen valótlan tény állításával befolyásolhatja a választópolgárok akaratát, választójoguk gyakorlásával kapcsolatos döntéseiket – szerepel a határozatban.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből

160 millió forintot vettek ki osztalékként Rogán Cecíliáék a Nakama & Partnersből

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott

Ugandaiak öröme: lementek a választások, újra lehet internetezni – de a Facebook tiltott

Attól félnek a hatóságok, hogy újrakezdődhet a koronavírus-járvány Kínában

Attól félnek a hatóságok, hogy újrakezdődhet a koronavírus-járvány Kínában