szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Marx Károly szobra után Nagy Imre és Teleki Pál emléktábláját is elvitték a Corvinus Egyetemről – írja a Népszabadság.

Nemcsak Marx Károly szobrát vitték el a Corvinus Egyetem aulájából, hanem Nagy Imre mártír miniszterelnök és Teleki Pál egykori kormányfő emléktábláit is – írja a Népszabadság a Fideszfigyelő blog észrevétele nyomán. 

A napilapnak az egyetem egyelőre nem mondta meg, hogy hová kerülnek az emléktáblák, az írásban bekért kérdésekre nem válaszoltak még. Korábban mindenesetre arról volt szó, hogy a Marx-szobor, amelyet a múlt héten vittek el, egy egyetemtörténeti kiállítás része lesz. A Kommunista Kiáltványt jegyző Marx szobrát azt követően távolították el, hogy a KDNP politikusa, Rétvári Bence elkezdett kampányolni amellett, hogy a szobornak "Marx antiszemitizmusa miatt" nincs helye az egyetem aulájában.

Nagy Imre miniszterelnöksége idején, 1953-ban vette fel az egyetem Marx Károly nevét, és 1990-is így hívták. Nagy Imre unokája nem lepődött meg, gondolta, hogy Marx után a nagyapja sem maradhat – írja a Népszabadság.

Teleki Pál kétszer volt Magyarország miniszterelnöke, másodszor a második világháború kitörésekor, ekkor, írja a Népszabadság, az aláírása 52 antiszemita kormányrendeleten olvasható, és ezeken kívül az ideje alatt 56 miniszteriális zsidórendeletet adtak ki.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elutasította a rendőrség a percenként egymillió forintért készült műsorral kapcsolatos feljelentést

Elutasította a rendőrség a percenként egymillió forintért készült műsorral kapcsolatos feljelentést

Navalnij szabadon bocsátását kérte Putyintól az Európai Tanács elnöke

Navalnij szabadon bocsátását kérte Putyintól az Európai Tanács elnöke

Egy halott, 17 sérült egy buszbalesetben Gödöllőnél

Egy halott, 17 sérült egy buszbalesetben Gödöllőnél