szerző:
MTI

A VII. kerületi Fidesz felszólítja Farkas Ferencet, hogy mutassa be a Káposztás Endrével kötött, annak lakására vonatkozó úgynevezett elővásárlási szerződést, amelynek "szokatlan módon" a földhivatalban nyoma sincs, jogi célja pedig kérdéses.

A Fidesz szerint bebizonyosodott Farkas Ferenc, a baloldal erzsébetvárosi polgármesterjelöltjének érintettsége a VII. kerületi botrányban. A nagyobbik kormánypárt fővárosi, VII. kerülete pénteken közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: megdöbbenéssel értesült a sajtóban megjelent újabb hírekből, hogy Farkas Ferenc a baloldal erzsébetvárosi polgármesterjelöltje együtt "lakik" Garabits Károllyal.

A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy a polgármesterjelölt és Garabits Károly – akiről a Magyar Nemzet kedden közölt cikket A baloldal jelöltje lopni tanít címmel – ugyanabba a lakásba van bejelentve a VII. kerületben.

A Fidesz közleményében azt írta: szintén döbbenetes, hogy a Farkas–Garabits-páros által "lakott" lakás annak a Káposztás Endrének a tulajdona, aki évekig rejtette Garabits Károly milliárdos vagyonát. "Immáron bebizonyosodott, hogy a baloldali kispártok által támogatott Farkas Ferenc ennek a személyi körnek az üzlettársa és egy politikai bűntanya lakója" – olvasható a közleményben.

A kerületi Fidesz felszólítja Farkas Ferencet, hogy mutassa be a Káposztás Endrével kötött, annak lakására vonatkozó úgynevezett elővásárlási szerződést, amelynek – mint írták – szokatlan módon a földhivatalban nyoma sincs, jogi célja pedig kérdéses.

"Immáron bebizonyosodott, hogy a bukott baloldal ott folytatja, ahol Hunvald abbahagyta: bűnök és trükkök sorával téveszti meg választóit, magától értetődő természetességgel hazudozik nap mint nap" – olvasható a kommünikében, amelyben bírálják a VII. kerületiként kampányoló politikusokat, akik szerintük "medencés, csöndes kertvárosi házaikba" járnak haza. Ezért felszólították Farkas Ferencet és Garabits Károlyt, hogy haladéktalanul távozzanak a közéletből!

A Farkas Ferencet jelölő Demokratikus Koalíciót (DK) pedig arra szólították fel, hogy nyilvánosan határolódjon el a hamis címmel rejtőzködő életmódot folytató polgármesterjelöltjétől, ahogy azt megtette Garabits Károly esetében néhány napja.

Garabits Károly kedden közölte: független jelöltként folytatja önkormányzati képviselő-jelölti kampányát.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
Szlovéniában terjeszkedne az OTP

Szlovéniában terjeszkedne az OTP

6,5 milliárd forint értékű élelmiszert mentett meg tavaly az Élelmiszerbank

6,5 milliárd forint értékű élelmiszert mentett meg tavaly az Élelmiszerbank

Ügyészség: a képviselők voltak rendbontók az MTVA-ban, a biztonsági őrök jogszerűen jártak el

Ügyészség: a képviselők voltak rendbontók az MTVA-ban, a biztonsági őrök jogszerűen jártak el

Megmagyarázza az olvasóinak a Guardian, mi az az O1G, és ki az a Nagy Blanka

Megmagyarázza az olvasóinak a Guardian, mi az az O1G, és ki az a Nagy Blanka

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Teherhajók gyulladtak ki a Kercsi-szorosnál, halottak is vannak

Egy 550 lóerős Pobjeda az orosz válasz Ken Blockra - videó

Egy 550 lóerős Pobjeda az orosz válasz Ken Blockra - videó