szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A VII. kerületi Fidesz felszólítja Farkas Ferencet, hogy mutassa be a Káposztás Endrével kötött, annak lakására vonatkozó úgynevezett elővásárlási szerződést, amelynek "szokatlan módon" a földhivatalban nyoma sincs, jogi célja pedig kérdéses.

A Fidesz szerint bebizonyosodott Farkas Ferenc, a baloldal erzsébetvárosi polgármesterjelöltjének érintettsége a VII. kerületi botrányban. A nagyobbik kormánypárt fővárosi, VII. kerülete pénteken közleményt juttatott el az MTI-hez, amelyben azt írták: megdöbbenéssel értesült a sajtóban megjelent újabb hírekből, hogy Farkas Ferenc a baloldal erzsébetvárosi polgármesterjelöltje együtt "lakik" Garabits Károllyal.

A hvg.hu csütörtökön írt arról, hogy a polgármesterjelölt és Garabits Károly – akiről a Magyar Nemzet kedden közölt cikket A baloldal jelöltje lopni tanít címmel – ugyanabba a lakásba van bejelentve a VII. kerületben.

A Fidesz közleményében azt írta: szintén döbbenetes, hogy a Farkas–Garabits-páros által "lakott" lakás annak a Káposztás Endrének a tulajdona, aki évekig rejtette Garabits Károly milliárdos vagyonát. "Immáron bebizonyosodott, hogy a baloldali kispártok által támogatott Farkas Ferenc ennek a személyi körnek az üzlettársa és egy politikai bűntanya lakója" – olvasható a közleményben.

A kerületi Fidesz felszólítja Farkas Ferencet, hogy mutassa be a Káposztás Endrével kötött, annak lakására vonatkozó úgynevezett elővásárlási szerződést, amelynek – mint írták – szokatlan módon a földhivatalban nyoma sincs, jogi célja pedig kérdéses.

"Immáron bebizonyosodott, hogy a bukott baloldal ott folytatja, ahol Hunvald abbahagyta: bűnök és trükkök sorával téveszti meg választóit, magától értetődő természetességgel hazudozik nap mint nap" – olvasható a kommünikében, amelyben bírálják a VII. kerületiként kampányoló politikusokat, akik szerintük "medencés, csöndes kertvárosi házaikba" járnak haza. Ezért felszólították Farkas Ferencet és Garabits Károlyt, hogy haladéktalanul távozzanak a közéletből!

A Farkas Ferencet jelölő Demokratikus Koalíciót (DK) pedig arra szólították fel, hogy nyilvánosan határolódjon el a hamis címmel rejtőzködő életmódot folytató polgármesterjelöltjétől, ahogy azt megtette Garabits Károly esetében néhány napja.

Garabits Károly kedden közölte: független jelöltként folytatja önkormányzati képviselő-jelölti kampányát.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag

23 perc alatt ért Budapestről Tatabányára egy Vérlovag

Nagy eséllyel 4 százalékkal emelkedik idén a minimálbér

Nagy eséllyel 4 százalékkal emelkedik idén a minimálbér

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum

Megsemmisült az Alpokban közel 2500 méteren épült motormúzeum