szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szijjártó Péternek csak október 22-ig kell frissítenie vagyonnyilatkozatát, jelezte a külügyi tárca, miután az Index.hu felvetette, hogy a miniszter két hónappal 167 milliós dunakeszi ingatlan megvásárlása után sem szerepeltette azt a vagyonbevallásában. A minisztérium szerint Szijjártót jogszabály nem kötelezte arra, hogy frissítse a még a házvásárlás előtt leadott vagyonbevallását.

Több mint két hónappal azután, hogy megvette 167 milliós házát, még mindig a régi vagyonnyilatkozatát adta le Szijjártó Péter a Külgazdasági és Külügyminisztériumban, holott komoly változás állt be vagyoni helyzetében - írja az Index.hu. A cikk szerint a dunakeszi ingatlan tulajdoni lapja alapján Szijjártó és felesége május 9-én jegyezte be hivatalosan is az adásvételt, így a május 7-i vagyonbevallásban még nem szerepel a ház.

©

A Külgazdasági és Külügyminisztériumban, ahol Szijjártó Péter június közepétől szeptemberi miniszteri kinevezéséig államtitkárként dolgozott, valóban július közepén tették közzé a tárca vezetőinek vagyonnyilatkozatait. Itt azonban Szijjártó nem adott le új vagyonnyilatkozatot, mivel az országgyűlési képviselői mandátummal is rendelkező vezetőkre a képviselői szabályozás az irányadó, azaz nem kötelezte jogszabály a frissítésre - mondta a hvg.hu-nak a tárca sajtófőnöke. (Fülöp Judit szerint a minisztérium államtitkárai közül Mikola István, Balatoni Mónika, Szabó László és Győri Enikő esete más, ők nem képviselők, így júliusban nekik kellett nyilatkozniuk vagyonukról.)

A külügyminisztérium az Index cikkére reagálva közölte azt is, hogy a most államtitkárból miniszterré előlépett Szijjártónak 30 napja van bevallást készíteni, vagyis október 22-ig teheti meg.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3

Jókora bálnauszonnyal és kéziváltóval érkezik az új Porsche 911 GT3

Enyhítés kezdődik Franciaországban

Enyhítés kezdődik Franciaországban

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő

Meghalt Barrel Zoltán újpesti önkormányzati képviselő