szerző:
hvg.hu

Lemondott az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar, valamint az Állam- és Joigtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöksége is, az ELTE EHÖK pedig egy bizottság felállítását javasolja a gólyatáborok ellenőrzésére.

Rendkívüli ülést tartott ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzatának Elnöksége, az ülés után kiadott közleményben pedig az EHÖK közli, hogy az ELTE Tanító- és Óvóképző Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke azonnali tisztújítást kezdeményezett, pénteken lemondott tisztségéről és visszahívta elnökségének tagjait.

Az Állam- és Jogtudományi Kar Hallgatói Önkormányzatának esetében az ELTE vizsgálatának eredményétől függetlenül az ÁJK HÖK jelenleg tisztségben lévő elnöksége - a bizalom helyreállításának érdekében - kollektíven benyújtotta lemondását. Az ő személyes érintettségüket - ígéretük szerint - egy külön közleményben fogják tisztázni.

Az EHÖK hozzátette, hogy az ELTE azonnali intézkedésként pénteken vizsgálatot folytat az ügyben, a vizsgálatok indítása mellett pedig az Egyetem és a Hallgatói Önkormányzat koncepciót készít a gólyatáborok és egyéb hallgatói rendezvények szervezésének újragondolására.

Emellett javasolják egy, az Egyetem Szenátusa által választott bizottság létrehozását is, amely hallgatókból és oktatókból állna, és ez a bizottság véleményezné minden rendezvényen a szervezők által a rendezvényen megjeleníteni kívánt írásos, vizuális vagy szóbeli "anyagot". Az EHÖK ezen kívül a résztvevők véleményét is kikérné utólag a programok minőségét, erkölcsi tartalmát, a rendezvény általános hangulatát illetően és minden szervezővel aláíratnának egy nyilatkozatot, amelyben tudomásul vennék, hogy az ELTE szabályzatait és egyéb rendelkezéseit (különös tekintettel az etikai bizottság döntéseire) betartják.

Hozzátették, hogy az ELTE Egyetemi Hallgatói Önkormányzat megkövet minden az elmúlt évek gólyatáboraiban sérelmet elszenvedő hallgatót, együttérzésüket fejezik ki és nyíltan elhatárolódnak minden olyan hallgatótól, kiváltképp volt vagy jelenlegi hallgatói önkormányzati képviselőtől, illetve tisztségviselőtől, aki egy ehhez fogható aberrált cselekvésben részt vett, vagy elhallgatott, eltussolásában közreműködött

 

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
A húsvét nem is igazán a vallásról szól, hanem rólunk, emberekről

A húsvét nem is igazán a vallásról szól, hanem rólunk, emberekről

Kivégzések térképe: már az államok fele mondott le a halálbüntetésről

Kivégzések térképe: már az államok fele mondott le a halálbüntetésről

Valljuk be: a húsvét az evésről szól

Valljuk be: a húsvét az evésről szól

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Újra bajnok a Juve

Újra bajnok a Juve

Igazi fényparádét csinált egy suhanó tűzgömb Amerikában – látványos videó

Igazi fényparádét csinált egy suhanó tűzgömb Amerikában – látványos videó