szerző:
hvg.hu

Miután egy daruskocsival hétfőn leszedték Juhász Péter egyik molinóját egy lakás ablakából, kedden az V. kerületi jelölt a közterület-felügyelettől visszaszerezte azt.

Juhász Péter, az Együtt-PM belvárosi polgármesterjelöltje egyik választási molinóját még hétfőn szedte le a közterület-felügyelet egy daruskocsival egy Bástya utcai magánlakás ablakából, miközben a lakás tulajdonosa a konyhában főzött, és nem is tudott róla, hogy az ablakában intézkednek.

Juhász kedden az V. kerületi önkormányzatnál kereste a leszedett molinóját a lakás tulajdonosával, a DK egyik választókerületi elnökével közösen - számol be az Atv. Mint mondta, bár 4900 molinót és plakátot gyártottak le, állítása szerint ezeket folyamatosan szedik, vagy tépik le, amint kihelyezik őket.

Az önkormányzatnán Juhász Zalka Szilviával, az önkormányzat sajtóreferensével egyeztetett a molinóról, ahol azt a választ kapta, hogy a közterület-felügyelettől fogja visszakapni a leszedett plakátot.

Zalka azt mondta, egy önkormányzati rendelet miatt szedték le a molinót, ugyanis homlokzatra nem lehet kihelyezni semmit engedély nélkül, csak ablakon belülre, Juhász molinójához pedig sem társasházi hozzájárulást, sem közterület-használati engedélyt nem kapott, ezért közigazgatási eljárás indult.

Juhász Péter közölte, a rendőrséghez fordul panasszal, mert ha valóban közigazgatási eljárás indult ellenük, akkor értesíteni kellett volna őket, de még a molinó leszedéséről sem értesítették. Juhász szerint ezért önbíráskodott az önkormányzat és a közterület-felügyelet, mert szerinte jogszerűtlen, hogy egy magánlakás ablakából csak úgy, értesítés nélkül leszedjenek valamit.

A politikus emellett közölte, fognak kérni engedélyt a molinó kihelyezéséhez, de mivel szerinte ezt csak a vasárnapi választás után fogják megkapni, ezért addig is újra kiteszik a molinót ugyanoda.

Zalka Szilvia kedd este közölte, hogy amennyiben Juhászék kérvényerzik a közterület-hasznosítási engedélyt, soron kívüli eljárásban, aznap kiadják neki, de a politikus még mindig nem nyújtott be kérelmet ezzel kapcsolatban. Zalka szerint Belváros-Lipótváros Önkormányzata együttműködő az ügyben, és akár még azt is engedélyezik, hogy az amúgy szintén szükséges társasházi hozzájárulást a molinó kihelyezését követően, három napon belül szerezzék be.

Állj mellénk!

Tegyünk közösen azért, hogy a propaganda mellett továbbra is megjelenjenek a tények! Ha neked is fontos a minőségi újságírás, kérjük, hogy támogasd a munkánkat.
Ötmillióba is fájhat a húsvéti ittas vezetés

Ötmillióba is fájhat a húsvéti ittas vezetés

Változás jön a Chrome-ba: az inkognitó mód tényleg inkognitó lesz

Változás jön a Chrome-ba: az inkognitó mód tényleg inkognitó lesz

Halálos helikopterbaleset

Halálos helikopterbaleset

Már-már remekmű: ezzel a tenyérizzasztó játékkal szinte vétek nem szenvedni

Már-már remekmű: ezzel a tenyérizzasztó játékkal szinte vétek nem szenvedni

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Átalakítja műsorrendjét az RTL

Sok pénzt keresni kevés munkával? Ez ma már nem megy

Sok pénzt keresni kevés munkával? Ez ma már nem megy