szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Interjút adott a Borsnak az az édesanya, akinek fiát azért tanácsolták el egy kispesti Waldorf-iskolából, mert bejegyzett élettársi kapcsolatban él egy másik nővel.

Nevét és arcát is felállalva adott interjút a Borsnak az az asszony, akinek a fiát azért nem vették fel egy kispesti Waldorf-iskolába, mert a nő felvállaltan élettársi kapcsolatban él egy másik nővel. Azt mondta, azért is vállalta az interjút, mert „meg kellene ismerniük egymát az embereknek, hogy rájöjjenek, ugyanolyanok vagyunk”.

Schmidt Orsolya a lapnak elmondta, korábbi házasságából született a most 13 éves fia és 16 éves lánya, őket jelenlegi párjával együtt nevelik. Amikor tanulási nehézségekkel küzdő fiát a liberálisnak tartott Waldorf-iskolába vitte, egy percre sem jutott eszébe letagadni, vagyis egyértelművé tette, hogy egy nővel él.

Azt is elmondta, hogy megdöbbenve olvasta aztán az iskola emailjét, amelyben közlik, hogy amiatt nem veszik fel a fiút, mert a többiek éppen a leszbikus anyukája miatt kiközösítenék. Mint ismert, ezután jogorvoslatot kért az Egyenlő Bánásmód Hatóságtól, amely 50 ezer forintra büntette az iskolát a diszkrimináció miatt.

Schmidt Orsolya hozzátette, hogy már találtak a fiának megfelelő iskolát.

Az anya egyébként korábban egy kórház onkológiai osztályán dolgozott nővérként, ahogyan párja is. Aztán amikor kiderült, hogy együtt élnek, mindkettejüket kirúgták.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!