szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Fulladás okozta a hummeres gázoló halálát a börtönben – értesült a Blikk.

Leállt a légzése Thomas B.-nek, azaz a hummeres gázolónak, ez okozta a halálát a börtönben – írta a Blikk. Ügyvédje, Buza János a lap szerint azt mondta, a férfi nem tervezte az öngyilkosságot, nem is volt erre utaló jel, ráadásul szerinte a másodfokú bíróság szinte biztosan hatályon kívül helyezte volna az elsőfokú döntést.

Az ügyvéd a Blikk szerint arról is beszélt, hogy a hummeres gázoló csak a fogfájására szedett gyógyszert, nem volt semmilyen egészségügyi problémája. Szerinte a halálának körülményei pedig furcsák, most volt ugyanis a gázolás második évfordulója.

Az osztrák férfi étkezés után halt meg, ez is különös – tette hozzá a védőügyvéd, aki a lap szerint utalt arra is, hogy az öngyilkosok tettük előtt nem szoktak lakomát csapni, sőt a stressz miatt enni sem bírnak. A védő szerint a fogvatartottaknak kiosztott gyógyszereket szigorú ellenőrzés alatt, porként adják oda, és még azt is ellenőrzik, hogy a bevétel után marad-e valami a szájukban.

A toxikológiai vizsgálat eredménye fényt derít a halál okára, de az oda vezető út talán örökre titok marad – mondta egy rádióműsorban az ügyvéd, aki szerint a rendőrség sietve kizárta az idegenkezűséget, pedig akár emberölés is történhetett, bár arról egyelőre senkinek nincs információja, hogy kinek állhatott az útjában a gázoló.

A rabok ugyan nem rajongtak érte, de egyikükkel sem volt olyan rossz a viszonya, hogy a halálát akarták volna, így akár gyilkosság, akár öngyilkosság történt, az okok még nem tisztázottak – idézte Buza Jánost a lap. Az ügyvéd szerint a legfurcsább az, hogy ha öngyilkos akart volna lenni Thomas B., akkor – mint bárki más – éjszaka, nyugalomban hajtotta volna végre, amikor már aludni térnek a rabok, és senki sem figyel.

Az osztrák gázoló felesége időközben megérkezett Magyarországra egy ausztriai ügyvéd társaságában.

A Blikk felidézte, hogy október 10-én este a szegedi Csillag börtönben a zárkatársai jelezték, hogy a hummeres elvesztette az eszméletét. A kiérkező mentőknek már nem sikerült megmenteniük az életét. Thomas B. még 2012 októberében Apátfalván elgázolt egy motoros rendőrt, ezért első fokon 15 év fegyházra ítélték.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!