szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Idén is a budapesti Fazekas Mihály Általános Iskola és Gimnázium vezeti a HVG középiskolai rangsorát. A százas lista első tíz helyén mindössze egy vidéki intézmény van, a veszprémi Lovassy László Gimnázium, az első húszba viszont összesen kilenc került be.

A fővárosi Eötvös József Gimnázium került a második helyre, a harmadikon pedig három középiskola osztozik: a békásmegyeri Veres Péter Gimnázium, a zuglói Szent István Gimnázium valamint az ELTE Radnóti Miklós Gyakorló Általános Iskola és Gyakorló Gimnázium.

Az első húszba bekerült vidéki iskolák között van nyíregyházi, pannonhalmi, győri, szombathelyi, debreceni, zalaegerszegi és budaörsi is.

Kémia óra a Fazekasban
©

Összesen hétféle szempont alapján alakították ki az összesített rangsort. Figyelembe vették 2013-ból a matematikakompetencia-mérés, a szövegértéskompetencia-mérés, a magyar, a matematika, a történelem és a nyelvi érettségi eredményeit valamint a felvételi eredményeket. Tény, szakértők emlékeztetnek arra is, hogy ezekbe az iskolákba eleve szűrik a bekerülő gyerekeket, ennek pedig mindenképpen hatása van az eredményekre is.

Az ország száz legjobb középiskolájáról csütörtökön jelenik meg a HVG kiadványa, de az Eduline-on már elérhető a TOP 10.

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez

Jót tett a koronavírus-járvány a Logitechnek, dől a pénz a céghez

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

Elmondták a tudósok, hogyan kellene kinéznie egy gyerek napirendjének

Elmondták a tudósok, hogyan kellene kinéznie egy gyerek napirendjének