szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Hét munkavezetővel nem hosszabbítottak munkaszerződést, köztük a DK-s Zaveczki Tiborral sem, aki több szabálytalanságot követett el munkavégzésekor, valamint írásbeli figyelmeztetést is kapott korábban - mondta az önkormányzati cég kommunikációs vezetője.

Nem politikai hovatartozása miatt nem hosszabbították meg a munkaszerződését Zaveczki Tibornak, aki az októberi helyhatósági választáson a Demokratikus Koalíció jelöltjeként indult - közölte Pásztor Imre, a miskolci önkormányzati cégeket tömörítő Miskolc Holding Zrt. kommunikációs vezetője.

Pásztor Imre arra reagált, hogy Gréczy Zsolt, a DK szóvivője szerdán azt mondta: hangfelvétellel támasztják alá, hogy a férfit azért küldték el, mert a DK színeiben indult az önkormányzati választáson.

A Miskolc Holding kommunikációs vezetője szerint Zaveczki Tibor közterület-gondozási munkavezető szerződése október végén járt le a Miskolc Holding Zrt. tagvállalatánál, a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.-nél. A munkáltatónak, szakmai szempontok alapján, jogában áll eldönteni, kinek hosszabbítja meg a szerződését. Hét munkavezetővel nem hosszabbítottak munkaszerződést, köztük Zaveczki Tiborral sem, aki több szabálytalanságot követett el munkavégzésekor, valamint írásbeli figyelmeztetést is kapott korábban - mondta Pásztor Imre. Hangoztatta: a miskolci városvezetés és a Miskolc Holding Zrt. vezetése nem foglalkozott és ezután sem kíván foglalkozni a városi cégek alkalmazottainak politikai hovatartozásával, szerepvállalásával.

Gréczy Zsolt azt mondta, hogy hivatali visszaélés gyanúja miatt feljelentést tesz a párt az ügyészségen és az Egyenlő Bánásmód Hatóságnál, miután egyik volt miskolci képviselőjelöltjének az októberi választás után nem hosszabbították meg a szerződését az önkormányzati cégnél. A DK azt követeli az önkormányzattól, hogy Zaveczki Tibort azonnal helyezzék vissza az állásába.

A szóvivő közlése szerint Zaveczki Tibor telefonjával vette fel az önkormányzati cég osztályvezetőjével folytatott beszélgetés egy részét, ebből Gréczy Zsolt a következőket idézte: "Azzal követtem el a hibát, hogy én ki is nyilvánítottam, hogy ellenzéki vagyok? - Nyilván ez is számít, ez egyértelmű. Nem vagy hülye, tehát ez egyértelmű. - Ha nem indultam volna ellenzéki színekben, hanem fideszes színekben vagy egyáltalán nem indultam volna, akkor én maradhattam volna? - Szerintem igen."

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Közúti veszélyeztetésért felelhet az M1-es közepén büntetésből „leparkóló” autós

Közúti veszélyeztetésért felelhet az M1-es közepén büntetésből „leparkóló” autós

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort

Győr fideszes polgármestere nem mindennapi módon zárta az ‘56-os műsort

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok

Az Antarktiszon is megjelentek a szúnyogok