szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Bajorország és Magyarország egyformán gondolkodik az európai alapértékekről és az európai integrációról – mondta a bajor miniszterelnök csütörtökön Münchenben Orbán Viktorral folytatott megbeszélése után.

Bajorország és Magyarország között nemcsak a gazdaságban szoros az együttműködés, hanem nagy egyetértés van az európai alapértékekről és azok betartásáról, így a demokráciáról, az önrendelkezés jogáról és a kisebbségi jogokról is – közölte Horst Seehofer a magyar kormányfővel közösen tartott sajtótájékoztatón.   

Hozzátette, bajorok és magyarok egyaránt a szubszidiaritás és a régiók Európája gondolat hívei, és közös meggyőződés, hogy az EU-nak többet kell foglalkoznia a világ nagy dolgaival, és kevesebbet az apró-cseprő ügyekkel. Orbán Viktor azt mondta, a magyar-bajor kapcsolatrendszer rendkívül szoros szövésű, és Bajorország az a hely, ahol értenek bennünket.

Arról is beszélt, hogy Magyarország Németországot tartja irányadónak az ukrán válság ügyében és biztosította partnerét arról, hogy az európai kérdésekben Magyarország osztja Németország álláspontját, legyen szó költségvetési fegyelemről, az euró stabilitásáról és fegyelmezett pénzügyi gazdálkodásról. 

Külpolitikai kérdésekben pedig "nyilvánvalóvá vált számomra, hogy Magyarország helyesen jár el akkor, amikor Németországot tekinti irányadónak", beleértve "az ukrán-orosz válságot és az Oroszországgal szembeni szankciókat is" - mondta Orbán Viktor.

 

 

 

 

 

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

A magyar gazdaság utolérte és megelőzte a szlovákot

A fehérorosz ellenzék kapta a Szaharov-díjat

A fehérorosz ellenzék kapta a Szaharov-díjat

Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?

Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?