szerző:
hvg.hu

Kinevezték a kormánypártnál az új szóvivőket. A Fidesz-frakciónál Dunai Mónika és Tuzson Bence, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségnél pedig Dódity Gabriella kapta ezt a feladatot. Kocsis Máté kommunikációs igazgató javaslatára Orbán Viktor pártelnök és Rogán Antal frakcióvezető nevezte ki őket.

Tuzson Bence 1972-ben született, az ELTE-n szerzett jogi diplomát. Honlapja szerint feleségével négy gyereket nevelnek. Azt írja, hogy „a hagyományok tisztelete, a családom iránti feltétlen szeretet és összetartás számunkra alapvető érték”. Beszámol arról is, hogy felmenői közül „többen az 1848-as forradalom hősei, akik vagy karddal a harcmezőn, vagy tehetséges ügyvédként, a törvény eszközeivel harcoltak a magyar szabadságért. Tuzson János, Bem tábornok oldalán harcolt, ő vezette Székelyföld utolsó csatáját Nyergestetőn”.

Orbán Viktor és Tuzson Bence
©

Tuzson Bence fiatal korában Antall József miniszterelnök ifjúsági tanácsadója volt. 1998-tól 2006-ig önkormányzati képviselőként dolgozott a főváros XII. kerületében, a parlamentbe a legutóbbi országgyűlési választásokon jutott be Dunakesziről. Életrajzában az is benne van, hogy az ország egyik legnagyobb magyar tulajdonban lévő ügyvédi irodájának alapítója.

A HVG korábban azt írta, hogy Tuzson Rogán Antal bizalmasa, jó barátja. Az Astoria mellett impozáns székhellyel rendelkező Biczi és Tuzson Ügyvédi Iroda korábban dolgozott a Rogán vezette belvárosi önkormányzatnak. 2007-ben a polgármester a parkolóik után közterület-foglalási díjat követelt két minisztériumtól is. Az Egészségügyi Minisztérium ellen indult végrehajtási eljárásban szerepet is kapott az iroda: az inkasszóra a Biczi és Tuzson letéti számláját adták meg. 

Dunai Mónika magyar-orosz szakos általános iskolai tanár, francia szakos nyelvtanár valamint francia nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár. Korábban több cikluson át önkormányzati képviselő volt a XVII. kerületben.

©

Az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajza szerint a Rákosmenti Irodalmi Műhely alapítója tagja valamint a Kerületi Mozaik című újság alapító főszerkesztője is egyben a Rákosmentén élő politikus.

Dódity Gabriella születése óta Kispesten él. Neki is fontosak a családi gyökerek, ragaszkodik a régi értékekhez, szülei, nagyszülei, dédszülei örökéhez. Féltve őrzik a család legfontosabb emlékét, a nagymama zongoráját, amelynek még az 1900-as évek elején kelt adásvételi szerződése is megvan – olvasható a politikus honlapján.

©

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!