szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Kinevezték a kormánypártnál az új szóvivőket. A Fidesz-frakciónál Dunai Mónika és Tuzson Bence, a Fidesz – Magyar Polgári Szövetségnél pedig Dódity Gabriella kapta ezt a feladatot. Kocsis Máté kommunikációs igazgató javaslatára Orbán Viktor pártelnök és Rogán Antal frakcióvezető nevezte ki őket.

Tuzson Bence 1972-ben született, az ELTE-n szerzett jogi diplomát. Honlapja szerint feleségével négy gyereket nevelnek. Azt írja, hogy „a hagyományok tisztelete, a családom iránti feltétlen szeretet és összetartás számunkra alapvető érték”. Beszámol arról is, hogy felmenői közül „többen az 1848-as forradalom hősei, akik vagy karddal a harcmezőn, vagy tehetséges ügyvédként, a törvény eszközeivel harcoltak a magyar szabadságért. Tuzson János, Bem tábornok oldalán harcolt, ő vezette Székelyföld utolsó csatáját Nyergestetőn”.

Orbán Viktor és Tuzson Bence
©

Tuzson Bence fiatal korában Antall József miniszterelnök ifjúsági tanácsadója volt. 1998-tól 2006-ig önkormányzati képviselőként dolgozott a főváros XII. kerületében, a parlamentbe a legutóbbi országgyűlési választásokon jutott be Dunakesziről. Életrajzában az is benne van, hogy az ország egyik legnagyobb magyar tulajdonban lévő ügyvédi irodájának alapítója.

A HVG korábban azt írta, hogy Tuzson Rogán Antal bizalmasa, jó barátja. Az Astoria mellett impozáns székhellyel rendelkező Biczi és Tuzson Ügyvédi Iroda korábban dolgozott a Rogán vezette belvárosi önkormányzatnak. 2007-ben a polgármester a parkolóik után közterület-foglalási díjat követelt két minisztériumtól is. Az Egészségügyi Minisztérium ellen indult végrehajtási eljárásban szerepet is kapott az iroda: az inkasszóra a Biczi és Tuzson letéti számláját adták meg. 

Dunai Mónika magyar-orosz szakos általános iskolai tanár, francia szakos nyelvtanár valamint francia nyelv és irodalom szakos középiskolai tanár. Korábban több cikluson át önkormányzati képviselő volt a XVII. kerületben.

©

Az Országgyűlés honlapján olvasható önéletrajza szerint a Rákosmenti Irodalmi Műhely alapítója tagja valamint a Kerületi Mozaik című újság alapító főszerkesztője is egyben a Rákosmentén élő politikus.

Dódity Gabriella születése óta Kispesten él. Neki is fontosak a családi gyökerek, ragaszkodik a régi értékekhez, szülei, nagyszülei, dédszülei örökéhez. Féltve őrzik a család legfontosabb emlékét, a nagymama zongoráját, amelynek még az 1900-as évek elején kelt adásvételi szerződése is megvan – olvasható a politikus honlapján.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Jön a digitális euró, és ami jó hír, hogy olcsóbban is lehet majd vele fizetni

Jön a digitális euró, és ami jó hír, hogy olcsóbban is lehet majd vele fizetni

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját

Visszakapta a TheVR az Apple miatt letiltott Twitch-csatornáját