szerző:
MTI / hvg.hu
Tetszett a cikk?

A Testnevelési Egyetem szenátusa csütörtökön Mocsai Lajost választotta az intézmény rektorjelöltjének.

Mocsai Lajos és Csende Zsolt egyenként húszperces prezentációban mutatták be pályázatukat, majd kérdéseket kaptak. Az egyetem dolgozói és hallgatói – több százan – az intézményen belül elhelyezett kivetítőkön követték figyelemmel a jelöltek meghallgatását. A rektori jelöltség elnyeréséhez a szenátus többségi szavazataira volt szükség.

Mocsai Lajos 1978 óta tanít az intézményben, nevéhez több tucat tudományos cikk és tanulmány fűződik. A rektori posztot hivatalosan december 17-től töltheti be. A jelöltet Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere terjeszti fel rektornak.

A megbízást Áder János köztársasági elnök adja majd át Mocsainak, aki Csende Zsolttal szemben nyerte el a jelölést.

Lex Mocsai

Az Országgyűlés már az új ciklusban szavazta meg a Lex Mocsaiként emlegetett javaslatot, szerint a sporttudományi felsőoktatásban az olimpiai érem megszerzése "a doktori fokozattal egyenértékűnek minősül", míg a művészeti felsőoktatásban bizonyos díjak ugyanígy annak minősülnek. A módosítással egyetemi felsővezetők lehetnek már olyanok is, akiknek nincs doktori fokozatuk.

Már akkor felvetődött, hogy Mocsai Lajos, a férfi kézilabda-válogatott szövetségi kapitánya a Testnevelési Egyetem rektori posztjára aspirál, így a változtatás számára kedvező lehet.

Mocsai Lajos augusztusban erősítette meg a Népszabadságnak, hogy pályázik a Testnevelési Egyetem rektori posztjára.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

3300 millió eurós veszteséget okoz évente Budapestnek a rossz levegő

Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt

Sírtak a cigánymuzsikusok hegedűi az Emmi előtt

Tiszta haszon: ezekre figyeljen, ha haszongépjárművet vásárol

Tiszta haszon: ezekre figyeljen, ha haszongépjárművet vásárol