szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombat este a korrupció ellen, vasárnap este pedig Vida Ildikó NAV-elnök lemondásáért tüntetnek majd a belvárosban. De szombaton még autós vonulást is tartanak, amelyet a szervezők szerint keddig tartó autós blokád követ.

A korrupció ellen tüntetnek szombat este 6-tól a József nádor téren, holnap pedig az amerikai kitiltási botrányban keveredett NAV-elnök lemondásáért demonstrálnak majd Budapesten.

A Több Millióan az Internet Adó és a Jogtalanságok Ellen Facebook-csoport által meghirdetett szombati demonstráció meghívója szerint "továbbra is nyomást kell gyakorolnunk a törvényhozásra! Hisz az internetadó és több más adó bevezetését tervezi! Kiderült, politikusaink, képviselőink és hivatalnokaink mind korruptak!".

A szervezők azt írják, nem kérnek pártzászlókat a tüntetésre, de mindenki vigyen magával egy gyertyát vagy mécsest és "két nagy meglepetéssel is" készülnek. Eddig több mint 2300-an jelezték a Facebookon, hogy részt vesznek majd.

Autós vonulást, keddig tartó blokádot is szerveznek
Több napos, autós blokáddal egybekötött tüntetés kezdődhet szombat délután Budapesten. Az ATV szerint a szervezők a Koppány csoporthoz állnak közel. Azt írták, a céljuk "minden olyan intézkedés és megszorítás eltörlése, mely nemzetünket, a világ legcsodálatosabb országát nyomorba döntötték". Hozzátették, a Jószef nádor téren csatlakoznak a korrupció elleni tüntetéshez, majd azután a Deák téren háromnapos félpályás útzárral tiltakoznak.

Vasárnap a Dob utcai NAV-épülethez szerveznek demonstrációt Vida Ildikó elnök és több NAV-vezető lemondását követelve. "Egy évvel ezelőtt, Horváth András által napvilágra került az állammal szorosan összefonódó adócsaló hálózatok működése, melyek évi 1000 milliárd forintnyi kárt okoznak a magyar embereknek. Ekkor álltunk ki mellette, követelve a NAV átvilágítását (ami azóta sem valósult meg)" - idézték fel ennek a tüntetésnek a szervezői.

Hozzátették, egy év alatt a kormányzat nem volt képes kivizsgálni az ügy hátterét és "felszámolni azt a maffiahálózatot, ami kihúzza a pénzt az állam és az emberek zsebéből. Ebből adódóan úgy gondoljuk, hogy elég időt adtunk, mára bebizonyosodott, hogy az állam nem akar cselekedni".

A vasárnapi tüntetés nagyobbnak ígérkezik, a Facebookon eddig több mint kilencezren jelezték, hogy elmennének és további ezerötszázan írták, hogy talán ott lesznek.

©

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák

Az ELTE kutatói megvizsgálták, hány éves korukban milyenek a kutyák

SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

SZFE-vezetőség: „Akik engedély nélkül tartózkodnak az SZFE-n, vállalniuk kell annak minden következményét”

Van-e csodafegyvere az ellenzéknek 2022-re? – Tóka Gábor vitaindító elemzése

Van-e csodafegyvere az ellenzéknek 2022-re? – Tóka Gábor vitaindító elemzése