szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Több napos, autós blokáddal egybekötött tüntetés kezdődik szombat délután Budapesten. A szervezők szerint céljuk "minden olyan intézkedés és megszorítás eltörlése, mely nemzetünket, a világ legcsodálatosabb országát nyomorba döntötték". Az ATV szerint a szervezők a Koppány csoport

Tüntetést és autós blokádot szerveznek szombat délutántól Budapesten.

Az ATV szerint a Koppány csoporthoz közel álló szervezők a Facebookon azt írták, "erőszakmentes magyar összefogást" hirdetnek, mert "25 éve nyúznak bennünket a kormányok egymást váltva. Ez idő alatt lebutítottak minket tévésorozatokkal, mérgeztek mindenféle rossz minőségű élelmiszerrel ahelyett, hogy gyarapodni hagytak volna". A Facebookon csak nagyjából 250-en jelezték eddig, hogy elmennek.

"Mi csak jobban szeretnénk élni. Ennek az országnak ehhez minden adottsága megvan. Ezért hívunk most minden olyan embert ideológiától és származástól függetlenül, aki változást akar. Pártokat nem akarunk, de olyan párt szimpatizánsokat igen, akik végre képesek összefogni embertársaikkal nemzeti színű lobogóink alatt. Most nem. Egyesítsük hazánkat egy zászló alatt addig, míg nem késő. Állítsuk meg a kilakoltatásokat és öngyilkosságokat" - tették hozzá.

Azt írták, csatlakoznak a József Nádor térre szintén szombatra meghirdetett másik, korrupció elleni tüntetéshez, majd azután a Deák téren háromnapos félpályás útzárral tiltakoznak. Délután fél 3-kor gyülekeznek a Budapesti Hősök terén a Regnum Marianum keresztnél, innen vonulnak át a József Nádor térre.

A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szombat délelőtt közölte, több járatának is módosulhat az útvonala a demonstráció miatt. A rendőrség a demonstráció miatti lezárások mértékét a résztvevők számától teszi függővé, ezért a BKK azt írta, csak tervezett információkat adhat a forgalomkorlátozásokról.

Várhatóan kisebb-nagyobb mértékben módosul a 4-es, a 6-os villamos, a 9-es, a 15-ös, a 16-os, a 20E, a 30-as, a 30A, a 105-ös, a 115-ös, a 230-as, a 914-es, a 914A, a 916-os, a 931-es, a 950-es és 979-es autóbuszok és a 70-es, a 73-as, a 75-ös, a 76-os és a 78-as trolibuszok  közlekedése.

A tüntetés résztvevői a Regnum Marianum emlékműtől várhatóan autóval mennek majd a Dózsa György út-Andrássy út-Oktogon-Andrássy út-József Attila utca-Széchenyi István tér-József Attila utca útvonalon a Bajcsy Zsilinszky útig, azaz az Erzsébet térig, majd a vonulás befejezése után a Bajcsy Zsilinszky úton az Erzsébet tér melletti buszsávban "várakoznak" majd várhatóan kedden 18 óráig - tette hozzá a BKK.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Mozilla szerint a Facebookon és a Twitteren múlik az amerikai elnökválasztás tisztasága

A Mozilla szerint a Facebookon és a Twitteren múlik az amerikai elnökválasztás tisztasága

700 lóerő, biturbó V8 és zöld rendszám: itt a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

700 lóerő, biturbó V8 és zöld rendszám: itt a Porsche Panamera Turbo S E-Hybrid

135 millió forinttól indul itthon a legújabb Mercedes-AMG GT

135 millió forinttól indul itthon a legújabb Mercedes-AMG GT