szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A független Pintér Ferencet választották polgármesterré Jászkiséren, a képviselő-testületben pedig maradtak az eddigi tagok: hét független és egy fideszes képviselő.

Pintér Ferenc független jelölt nyerte a megismételt polgármester-választást vasárnap Jászkiséren, ezzel új elöljárója lesz a jászsági kisvárosnak – közölte a nem hivatalos végeredményt Mudris Andrásné, a helyi választási iroda (hvi) helyettes vezetője az MTI-vel vasárnap este. 

A megismételt választás más eredményt hozott, mint a megsemmisített október 12-i választás; akkor Hajdú László korábbi városvezető kapta a legtöbb szavazatot.   

Mudris Andrásné tájékoztatása szerint most a 2777 érvényes szavazatból Pintér Ferenc 1431-et kapott. Második lett a település régi vezetője, Hajdú László 1292 vokssal, míg a harmadik Holló Zoltánra 30-an, a negyedik Madarász Sándorra 24-en szavaztak. Valamennyi jelölt függetlenként indult a választáson. 

Jászkisér 4632 választásra jogosult lakosából 2804 élt szavazati jogával, a részvételi arány elérte a 61 százalékot.   

A településen azért kellett ismét az urnák elé járulni a polgároknak, mert a Szegedi Ítélőtábla október 25-i végzésében megsemmisítette a választás eredményét, valamint elrendelte a polgármester- és képviselő-választás megismétlését. A bíróság azért hozta ezt a döntést, mert szavazatvásárlások történhettek az október 12-i voksoláson. 
 
Az önkormányzati képviselők esetében harminchárom jelölt közül hét független és egy fideszes győzött a szavazatok 100 százalékának összesítése alapján. A jászsági kisváros nyolctagú testületében a nem hivatalos végeredmény alapján a 2010-ben bizalmat kapott képviselők közül egy őrizhette meg mandátumát.       

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
"Nem ijesztenek ránk. Nem félünk” - tömegek emlékeztek a lefejezett tanárra

"Nem ijesztenek ránk. Nem félünk” - tömegek emlékeztek a lefejezett tanárra

Új rekord: bőven 500 km/h felett száguldott a leggyorsabb közúti autó

Új rekord: bőven 500 km/h felett száguldott a leggyorsabb közúti autó

Padlóra küldte a hazai vadászatot a járvány

Padlóra küldte a hazai vadászatot a járvány