szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

Gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 2 év, végrehajtásában 5 évre felfüggesztett fegyházbüntetésre ítélte hétfőn jogerősen a Debreceni Ítélőtábla azt a gazdát, akinek a kutyái halálra martak egy idős férfit. Ezzel helybenhagyták a Debreceni Törvényszék elsőfokú ítéletét.

A gazda és a megtámadott férfi telke egymás mellett volt Nagyhegyesen. A vádlott hosszabb idő óta 8 nagytestű kutyát tartott a tanyáján. A négylábúak nem voltak megkötve, sem elzárva, többször elkóboroltak, amit az arra járók jeleztek is Nagyhegyes, illetve Hajdúszoboszló jegyzőjénél.

A kutyák tulajdonosa 2008-ban és 2010-ben szabálysértésért figyelmeztetést kapott, majd 2010 márciusában 2 méter magas drótkerítéssel vette körbe a portáját, és kaput szerelt fel. Előfordult azonban, hogy a kapu nyitva maradt, így a kutyák ismét elkóborolhattak.

2010 novemberében a kutyák a tanya közelében, a kaputól nem messze megtámadták az idős embert, akinek esélye sem volt védekezni a 8 nagytestű kutyával szemben.

Miután a vádlott körülbelül 10-15 perccel a támadás után visszaérkezett a tanyára, és észrevette, mi történt, azonnal hívta a mentőket, akik kórházba vitték a megtámadott férfit. Sérülései azonban olyan súlyosak voltak, hogy két nap múlva meghalt.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Titkolózva mozgatják a Városliget fáit, a főváros sem tudja, honnan hová ültetik át őket

Titkolózva mozgatják a Városliget fáit, a főváros sem tudja, honnan hová ültetik át őket

Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?

Serf András: Miért tiltsuk be Petőfit?

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"

Mostantól hivatalosan is ülésezik a Facebook "legfelsőbb bírósága"