szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Ovádi Péter, Navracsics titkára visszalépett a jelöltségtől, a VS.hu szerint így nagy valószínűséggel Mihalovics Péter, Navracsics korábbi közigazgatási minisztériumi kabinetfőnöke indulhat a veszprémi időközi választásokon a Fidesz színeiben. Simicska Lajos indulását Orbán állítólag kizárta.

Még a hivatalos bejelentés előtt visszalépett személyes okokra hivatkozva a Fidesz jelöltje, Ovádi Péter, aki az uniós biztossá választott Navracsics Tibor parlamenti mandátumért kiírt februári időközi választáson indult volna - írja a VS.hu. Ovádi egyébként Navracsics titkára, 2005-től vezeti a veszprémi Fidelitas-szervezetet, és 2010 óta segítette Navracsics Tibort a helyi munkában. 2010-ben a képviselő-testületbe is bekerült, idén októbertől pedig nemcsak képviselő, hanem a városi Fidesz-frakció vezetője is, a saját körzetét 54 százalékkal nyerte.

A 33 éves politikust korábban maga a választókerületet irányító Navracsics ajánlotta, aki a VS.hu információi szerint Ovádi visszalépése után is úgy látja, hogy a pártnak egy helyi jelölt indításával van esélye a parlamenti mandátum – és vele a kétharmados kormánypárti többség – megtartására. A lap szerint Ovádi helyett a legnagyobb eséllyel Mihalovics Péter, Navracsics korábbi közigazgatási minisztériumi kabinetfőnöke indulhat, aki a Fidelitas országos választmányát is vezeti, valamint a fejlesztési tárcánál a Bakony–Balaton-térség fejlesztéséért felelős miniszteri biztos.

Mihalovics Péter és Navracsics Tibor
©

A VS.hu azt is írta: a Közgép-tulajdonos Simicska Lajos esetleges indulása is téma volt a keddi elnökségi ülésen. A lap forrásai szerint Orbán maga is utánajárt a híresztelésnek, és a pártvezetés tagjainak azt mondta, biztos benne, hogy Simicska nem lesz a körzetért indulók között.

Korábban Török Gábor politikia elemző is bejelentette, hogy indul a választáson, ám később visszakozott.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

Az index.hu eddigi szerkesztősége lényegében megszűnt létezni, az ország elveszítette a legolvasottabb online felületét. Ez a független magyar sajtóra és a tájékozódás szabadságára mért eddigi legsúlyosabb csapások egyike. A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, hogy minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Százezer munkahely 10 év alatt – ezt ígérik a New Yorkban

Százezer munkahely 10 év alatt – ezt ígérik a New Yorkban

Minszkbe menne tájékozódni az EU magyar biztosa

Minszkbe menne tájékozódni az EU magyar biztosa

Vonattal ütközött egy autó Győrnél, a balesetben egy ember meghalt

Vonattal ütközött egy autó Győrnél, a balesetben egy ember meghalt