szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Az USA budapesti nagykövetsége egy rövid videóval próbálja meg felhívni a figyelmet a korrupció veszélyére a Facebookon. A felvételen a korrupt külföldi vezetők kitiltásáról is szó esik.

Hatvan másodperces videón mutatja be az USA budapesti nagykövetsége, miért káros a korrupció és mit tesz ellene az USA.

A felvételt az amerikai külügyminisztérium egyik szervezete, a nemzetközi bűncselekményekkel és drogügyekkel foglalkozó Bureau of International Narcotics and Law Enforcement Affairs (INL) készítette.

©

A felvétel szerint korruptak azok a rendőrök, akik kenőpénzt követelnek a bűncselekmények áldozataitól, azok a hivatalnokok, akik visszatérítést kérnek a kormányzati beszerzések értékéből, és azok a totalitárius vezetők, akik az állami bevételekből lopnak a saját meggazdagodásuk érdekében.

A korrupció aláássa az állampolgárok kormányzatba vetett bizalmát, támogatja a szervezett bűnözést és gátolja a gazdasági versenyt – teszi hozzá videón az INL egyik vezetője. Brooke Darby szerint a jó hír az, hogy az USA is segít létrehozni egy globális korrupcióellenes mozgalmat a kormányzati szereplők, a civil aktivisták, az újságírók és a szabályozó hatóságok bevonásával.

A maga részéről az INL nemzetközi korrupcióellenes szabványok megalkotásán dolgozik és több kormánnyal is ezek bevezetését tűzte ki célul. Civil szervezetekkel is együttműködnek a számonkérhetőség és átláthatóság növelése érdekében. A korrupt vezetőktől megtagadják az amerikai vízumot és segítséget nyújtanak az országoknak abban is, hogy a korrupcióból származó, külföldre menekített bevételeket felkutassák.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

A brit vírusmutációnál 64 százalékkal magasabb a kórházba kerülés kockázata egy tanulmány szerint

2021 mesés gazdagságot kínáló rulettbefektetései: a mémrészvény és a kutjaérme

2021 mesés gazdagságot kínáló rulettbefektetései: a mémrészvény és a kutjaérme

A Duma Aktuál oltási tervében ajándék vakcina jár az 1 milliárdos bankhitelhez

A Duma Aktuál oltási tervében ajándék vakcina jár az 1 milliárdos bankhitelhez