szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Budaörs nem fizeti tovább az M1-M7-es bevezető szakaszán a villanyszámlát az útdíj bevezetése miatt - jelentette be a város független polgármestere, Wittinghoff Tamás.

Wittinghoff Tamás polgármester kedden levélben értesítette a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot, hogy Budaörs önkormányzata a továbbiakban nem fizeti az autópálya és a lehajtók közvilágítását, tekintettel arra, hogy az M1-M7-es közös bevezető szakaszán útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták - olvasható a városvezető közleményében.

A polgármester szerint az M1-és és M7-es autópályák Budaörsöt keresztülszelő közös bevezető szakasza a helyi közlekedési hálózat szerves részeként üzemel, ennek megfelelően a város – bár nem lett volna kötelezettsége – jelentős, többmilliárdos fejlesztéseket, bővítéseket hajtott végre, részben saját, részben a területén működő vállalkozásokkal közösen.

©

Hozzátette, hogy ezeket a beruházásokat térítésmentesen átadták állami tulajdonba, ezen felül pedig jelentős részt vállaltak az útszakasz napi üzemeltetésében, például a város fizeti a főpálya és a lehajtók közvilágítását is.

De a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták a közös bevezető szakasz fizetőssé tételével, ezért a polgármester a 2002-ben megkötött világítás szolgáltatás üzemeltetése tárgyú megállapodást február 28-ával felmondta.

Mivel az útdíjfizetési kötelezettség január 1-től érvényes, a felmondási idő alatt sem kívánják a közvilágítás költségeit vállalni, így az erre az időszakra eső számlákat továbbítják a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központnak - tette hozzá a városvezető, aki szerint a döntésről tájékoztatják az Elműt is.

Eközben kedden kiderült, a Fidesz hajlik még az alkura az útdíj ügyében.

Gulyás Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának fideszes elnöke legalábbis azt mondta, a párt egyeztetéseket tart szükségesnek azoknak a január 1-jétől díjköteles útszakaszokról, amelyek esetében a helyi képviselők és polgármesterek sem értenek egyet a díjfizetési kötelezettséggel.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Másfél évet kapott a férfi, aki kormányhivatali dolgozót akart megvesztegetni

Másfél évet kapott a férfi, aki kormányhivatali dolgozót akart megvesztegetni

Jakab: 2021 első felében indulhat a vakcinák tömeggyártása

Jakab: 2021 első felében indulhat a vakcinák tömeggyártása

Távolságot tartott egy német focicsapat, 37-0-ra kapott ki

Távolságot tartott egy német focicsapat, 37-0-ra kapott ki