szerző:
MTI
Tetszett a cikk?

A rabbitestület ma ülésezett, majd kijelentették: a Schwezoff Dávid által hétfőn menesztett Frölich Róbertet továbbra is a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának tekintik.

Továbbra is a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának tekinti a rabbitestület Frölich Róbertet. Ezt maga az érintett közölte az MTI-vel szerdán, a testület ülése után.

Schwezoff Dávid, a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH) ügyvezető igazgatója hétfőn tájékoztatta az MTI-t arról, hogy felmondott Frölich Róbertnek, a Dohány utcai zsinagóga főrabbijának és feleségének, Frölich Katalinnak a zsinagóga beléptetési rendszerével kapcsolatos tisztességtelen pályáztatás miatt.

©

Frölich Róbert, aki a rabbitestület alelnöke is, azt írta, hogy miután meghallgatták őt arra az álláspontra jutottak: az ellene "megfogalmazott vádak rágalmak", ezeket a leghatározottabban visszautasítják.

"Tekintettel arra, hogy Frölich Róbert főrabbi eltávolítását (...) vallásjogilag és erkölcsileg egyaránt elfogadhatatlannak tartjuk, így összhangban a Dohány utcai közösség kinyilvánított akaratával őt továbbra is a Dohány utcai Zsinagóga főrabbijának tekintjük, és e tisztségében ezennel megerősítjük" - idézte Frölich Róbert a rabbitestület álláspontját.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Müller Cecília: Számítanunk kell arra, hogy a brit variáns nagyobb mértékben fog fertőzni

Müller Cecília: Számítanunk kell arra, hogy a brit variáns nagyobb mértékben fog fertőzni

Kigyulladt egy busz Óbudán

Kigyulladt egy busz Óbudán

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek

Bár az ITM prezentációja tényként kezeli az egyetemek modellváltását, a tárca szerint szabadon dönthetnek