szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Egy közlekedési dugóról készült fotóval reagált Wittinghoff Tamás budaörsi polgármester Tasó Lászlónak, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) államtitkárának korábbi megállapítására, miszerint nem bizonyítják vizsgálatok azt, hogy az útdíjrendszer kiterjesztése miatt ne a gyorsforgalmi utakat választanák az emberek.

"Az államtitkár szerint nincs több autó az útjainkon. Kár, hogy a tények mást mutatnak... Ma 11.25 sk." – írta egy Budaörsön készült dugóról készült fotója alá szombaton Wittinghoff Tamás polgármester a Facebookon. A poszthoz hozzászólók közül többen is azt írták, ők is forgalomnövekedést tapasztaltak.

Wittinghoff arra reagálhatott, hogy Tasó László, az NFM közlekedéspolitikáért felelős államtitkára korábban azt közölte, nincsenek olyan vizsgálatok, amelyek azt támasztanák alá, hogy a változtatás miatt ne a gyorsforgalmi utakat választaná valaki.

A budaörsi polgármester január 6-án levélben értesítette a Közlekedésfejlesztési Koordinációs Központot, hogy az önkormányzat a továbbiakban nem fizeti az autópálya és a lehajtók közvilágítását, tekintettel arra, hogy az M1-M7-es közös bevezető szakaszán útdíjat vezettek be, és ezzel a közlekedési feltételeket egyoldalúan megváltoztatták.

A bejelentéssel kapcsolatban később a polgármester már követni sem tudta a pozitív visszajelzéseket. „Hajrá Budaörs!”, „Igaza van”, „Minden városnak ezt kellene tenni” – elárasztották az internetet az ehhez hasonló, Budaörsöt és annak polgármesterét éltető kommentek.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

A Lidl alapítója jelenleg a leggazdagabb német

Emlékeznek Shrek hagymájára? – Nagy Gábor a hvg360 első évéről

Emlékeznek Shrek hagymájára? – Nagy Gábor a hvg360 első évéről

Új eljárásrendet adtak ki: a háziorvos is fertőzöttnek minősíthet, de akkor nincs hatósági karantén

Új eljárásrendet adtak ki: a háziorvos is fertőzöttnek minősíthet, de akkor nincs hatósági karantén