szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szombat este a 9-es buszon egy arab férfi kiabált angol és arab nyelven, összefüggéstelenül. Jézus Krisztust és az Iszlám Államot egyként éltette, majd kitért a világpolitika kérdéseire is. A monológot valaki felvette a telefonjával.

Hangfelvételt tettek közzé arról, hogy egy arab férfi múlt szombaton a fővárosi 9-es buszon magából kikelve ordítozik. Keverék arab és angol nyelven arról beszélt, hogy szereti a kereszténységet, 1:45 után pedig arról kiabált, hogy szereti az Iszlám Államot, Amerika pedig egy nagy hazug.

A videó közzétevője szerint a monológot egy roma-arab összetűzés előzte meg.

A Hír24 arra is vállalkozott, hogy hozzávetőlegesen lefordítsa a vegyes nyelvű szöveget. Fordításuk szerint a férfi ilyeneket kiabált: "Terroristák vagyunk, meg... az anyátokat! Mi szeretjük a keresztényeket. Jézusról szebbeket mondunk, mint ti! Jobban szeretjük Jézus Krisztust, mint ti. A Koránban ő is Próféta. Harmincezer próféta van! (...) Ezért szeretem az Iszlám Államot! Ők jó dolgokat csinálnak. Harcolnak a ki...tt képmutatók ellen. Szaúd-Arábia ellen." A monológ többi részét a Hír24-en olvashatja el.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe

Föld körüli pályára állt egy mókás kerti törpe

Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?

Bio és nagyüzemi termelés, avagy merre tart a hazai mezőgazdaság?

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát

Gyál polgármestere úgy döntött, hogy milliókkal jutalmazza magát