szerző:
Tetszett a cikk?

Egy online divat outlet ügyvezetőjeként tér vissza Vaszily Miklós, aki novemberben váratlanul távozott az Origo Zrt. éléről - értesült a hvg.hu. Az információt a cég vezetése megerősítette.

Vaszily Miklós, az Origo Zrt. egykori vezérigazgatója a brands.hu webáruházat menedzseli a jövőben - tudtuk meg. Weiler Péter vezérigazgató szerda este megerősítette információnkat, mint mondta, Vaszily leigazolása egy komolyabb átszervezéssel kapcsolódik össze.

"A korábbi Habostorta Kft.-ét, ami egy fedél alatt működtette Magyarország piacvezető társkeresőjét, a Randivonalat, és az első divat outlet áruházat, a brands.hu-t, két önálló társaságba szerveztük át. Az átszervezés célja, hogy az online kereskedelmi és a társkereső portfólió fókuszált stratégiával, saját prioritásainak mentén fejlődhessen" - mondta Weiler, a brands.hu egykori alapítója és ügyvezetője, aki mostantól a Randivonal nemzetközi terjeszkedésére koncentrál a Dating Central Europe Zrt. élén, míg Vaszily Miklós lesz a brands.hu divat áruházat is működtető új alapítású brands.hu Kft. ügyvezetője.

Vaszily Miklós
©

"A brands.hu mellett a citybrands.hu és klassz.hu áruházakat magába foglaló cég kizárólag az online kereskedelemre, azon belül is a divatra koncentrál majd. A szektor Magyarországon komoly növekedés előtt áll, Vaszily Miklós célja, hogy a brands.hu kibővült termékválasztékkal, és új szolgáltatásokkal növelje jelenlegi 1,2 milliós felhasználói táborát. Az új vezető a brands.hu román és szlovák divíziójának is fontos szerepet szán, lokális partnerekkel együttműködésben növeli majd a regionális vásárlók számát" - tette hozzá.

Ahogy arról a hvg.hu beszámolt, Vaszily teljesen váratlanul, november 7-én vált meg közös megegyezéssel - már november 6-i hatállyal – az Origótól, egyidőben azzal, hogy a portál tulajdonosának, a Magyar Telekomnak két további felsővezetője is távozott: Pataki Róbert üzletfejlesztési vezérigazgató-helyettes és Pukler Gábor innovációs és üzletfejlesztési igazgató.

A cég hivatalosan egyáltalán nem közölte a három vezető távozásának az okát. Először az merült fel, hogy mindennek az Origo főszerkesztőjének júniusi leváltását követő belső vizsgálathoz lehet köze, illetve ennek esetlegesen elmarasztaló végeredményéhez. Ezt azonban kérdésünkre a Magyar Telekom cáfolta. Ezt követően írtunk arról, hogy  a cég ügyeit közelről követő forrásaink szerint a távozásuk körülményei arra utalnak, hogy inkább eltávolították őket, mivel egyesek szerint belépőkártyáikat is azonnal visszavették tőlük. Azóta Vaszily Miklósról nem nagyon lehetett hallani, bár decemberben már feltűnt a Forbes magazin egyik rendezvényén.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Elütöttek egy gyalogost a zebrán, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Doku360: Az egészséges zenei élet alapjához közönséget kell nevelni

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar

Jakab Péter: Nem volt téma a családban a holokauszt, de a zsidózás zavar