szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Szemtanúk szerint egy óra után, az OMSZ szerint 19 perc alatt ért ki a mentő egy idős szigetszentmiklósi nőhöz, akinek a HÉV-megállóban állt meg a szíve. Mindez a helyi mentőállomástól 360 méterre történt.

Járókelők próbáltak életben tartani egy idős asszonyt egy szigetszentmiklósi HÉV-megállóban, 360 méterre a mentőállomástól. Hiába, az asszony meghalt – adta hírül a Blikk csütörtökön.

A nő unokájával orvoshoz tartott, amikor a József Attila telepi HÉV-megállóban összeesett, mert megállt a szíve. Egy fiatal pár megkezdte az újraélesztését, bízva benne, hogy hamarosan kijön a mentő, de állításuk szerint a mentőautó csak egy óra múlva érkezett meg.

©

Az újraélesztésben a mentődiszpécser segítette a témában amatőr fiatalokat. Az idős asszony eleinte még nagy ritkán vett levegőt, de 40 perc után a légzése is leállt.

Kiderült, hogy az esethez 15 kilométerről, Pesterzsébetről jött a mentő, holott a mentőállomás 360 méterre található, és két orvosi rendelő is van a közelben. Egy helyi egyesület szerint a környéken élő 200-250 ezer ember ellátására összesen két mentőautó áll rendelkezésre.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) állítása szerint az esetkocsi nem egy óra, hanem 19 perc alatt ért ki a helyszínre, ahol még 30 percig sikertelenül küzdöttek az idős nő életéért. Mint közölték, a három szigetszentmiklósi mentőegység a riasztás időpontjában betegnél volt.


Hozzátették, hogy a szigetszentmiklósi mentőállomáson három mentőegység van, a riasztás időpontjában betegeknél voltak.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Irodalom és cancel culture: Nyáry Krisztián a kötelezőkről és a vitakultúráról

Irodalom és cancel culture: Nyáry Krisztián a kötelezőkről és a vitakultúráról

Soron kívül kap vakcinákat az EU-tól Csehország, Szlovákia és Ausztria

Soron kívül kap vakcinákat az EU-tól Csehország, Szlovákia és Ausztria

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás

A tanárok üdvözlik az iskolabezárást, de a szülőknek feladja a leckét a távoktatás