szerző:
hvg.hu
Tetszett a cikk?

Győri Tibor volt államtitkár és Orbán Viktor egykori tanácsadója lett a Nézőpont Intézet új tulajdonosa.

Új tulajdonosa van a Nézőpont Intézetnek: az alapító tulajdonos Bonum Semen Befektetési és Vagyonkezelő Zrt. 100 százalékos üzletrészét csütörtökön Mráz Ágoston Sámuel eladta Győri Tibornak, a Miniszterelnökség volt jogi ügyekért felelős államtitkárának, aki korábban 2010 és 2012 között miniszterelnöki, 2004 és 2006 között pedig Fidesz-elnöki tanácsadóként dolgozott Orbán Viktor mellett, 2006 és 2010 között a Nézőpont Intézet vezérigazgatója volt.

Most, hogy Győri tulajdonába kerül a Nézőpont, Nézőpont Csoport Befektetési és Vagyonkezelő Zrt.-re változtatta a nevét, de a vezérigazgatója továbbra is a korábbi tulajdonos Mráz Ágoston Sámuel maradt, Győri Tibor pedig tulajdonosként az Igazgatóság elnöki tisztét fogja betölteni.

A Nézőpont Intézet közleménye szerint "ambiciózus növekedési, befektetési és felvásárlási tervei" vannak a cégnek.

Mráz Ágoston Sámuel 2010 júniusától az anyacég 100 százalékos tulajdonosa volt, s az elmúlt közel öt évben a fiatal szakmai műhelyből elismert cégcsoportot hozott létre.

VELETEK VAGYUNK – OLVASÓKKAL, ÚJSÁGÍRÓKKAL!

A hatalomtól független szerkesztőségek száma folyamatosan csökken, a még létezők pedig napról napra erősödő ellenszélben próbálnak talpon maradni. A HVG-ben kitartunk, nem engedünk a nyomásnak, és minden nap elhozzuk a hazai és nemzetközi híreket.

Ezért kérünk titeket, olvasóinkat, hogy tartsatok ki mellettünk, támogassatok bennünket, csatlakozzatok pártolói tagságunkhoz, illetve újítsátok meg azt!

Mi pedig azt ígérjük, hogy továbbra is minden körülmények között a tőlünk telhető legtöbbet nyújtjuk a számotokra!
Kazahsztán elkezdi az orosz vakcina gyártását, jövőre tömegesen oltanak is

Kazahsztán elkezdi az orosz vakcina gyártását, jövőre tömegesen oltanak is

Hatéves csúcson az élelmiszerárak

Hatéves csúcson az élelmiszerárak

Mémesedik a rejtélyes fémoszlop, mutatjuk a legjobbakat

Mémesedik a rejtélyes fémoszlop, mutatjuk a legjobbakat