szerző:
hvg.hu
Értékelje a cikket:
Köszönjük!

Csintalan Sándor szerint a miniszterelnök a tavalyi választási győzelem után radikálisan át akarta szabni a médiapiacot. Csintalan állítja, ezt Simicska Lajos mesélte el neki, akinek viszont tavaly áprilisban számolt be a terveiről Orbán Viktor.

„Jó, Lajos, ha te ebben nem akarsz részt venni, akkor majd megoldjuk máshogy” – állítólag így vitatkozott egymással Orbán Viktor és Simicska Lajos tavaly áprilisban. Legalább is így tudja Csintalan Sándor volt szocialista politikus, volt kocsmatulajdonos, a Hír Tv egykori és a Lánchíd Rádió jelenlegi műsorvezetője.

Csintalan a Magyar Narancsnak adott interjújában mondta el, hogy miket mesélt neki a barátjának nevezett Simicska az említett találkozóról. (A Magyar Narancs csütörtökön kerül a standokra, a szerkesztőségek már szerdán délután kapnak a friss lapból.)

Mint arról a hvg.hu szerda reggel beszámolt, a milliárdos vállalkozó az utóbbi időben többször beszélt a környezetének a miniszterelnökkel folytatott tavalyi, utolsó egyeztetéséről. Itt állítólag szóba került a magyarországi médiapiac teljes átalakítása, illetve az, hogy az RTL Klub és az Index annyira erős szereplője a piacnak, hogy gyengítésük – esetleg a szerkesztőségek átalakítása – nélkül a jobboldal nagyon nehezen tud majd teret nyerni az online és a tévés piacon, pedig hosszú távon mindkettőre nagy szükség lenne.

Csintalan Sándor
©

Ezt hangsúlyozta Csintalan is az interjúban. „Az a találkozó arról szólt, hogy a választási győzelem után a miniszterelnök tájékoztatta a Lajost, hogy mi lesz a jövő. A jövő pedig – mondta Orbán – egy másik média lesz. Tehát, amit már korábban mondtam az Indexről, meg hogy a Lánchíd Rádió nem kell, és hogy lesz egy saját médium. A Lajos meg erre azt mondta, hogy nem” – mondta Simicska munkatársa. Az interjú egy másik pontján Csinatalan azt állította, hogy Simicska arról beszélt neki, Orbán azt kérte, hogy az Indexet meg kell venni, „átalakítani, felszántani”.

Csintalan hosszan beszélt az interjúban arról is, hogy mi történt a Nemzet-csoportnál az Orbánhoz hű vezetők február 6-i felmondásakor. Szerinte a felmondott vezetők egy előre megtervezett akcióval akarták meggyengíteni Simicska médiáját.

Keressük Simicska Lajost, hogy megkérdezzük, ő hogy emlékszik a tavalyi beszélgetésre.

Érdekesnek találta cikkünket?
Legyen HVG pártoló tag!

A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Tagjainknak heti exkluzív hírlevelet küldünk, rendezvényeket kínálunk, a könyveinkre és egyéb termékeinkre pedig komoly kedvezményt adunk. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! „Amikor annyira eluralkodik a mindennapi életünkön a virtualitás, üdítő igazi emberi kapcsolatokat építeni.”
K. Erna – Pártoló tag


„Régóta olvasom a HVG-t és cikkei között mindennap találok érdekfeszítőt!”
H. Szabolcs - Támogató
Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A HVG Pártoló Tagság programja az első olyan kezdeményezés, aminek keretében az olvasóink közelebb kerülhetnek szerkesztőségünkhöz, és támogatásukkal segíthetik, hogy újságírói munkánkat továbbra is az eddig megszokott magas színvonalon végezhessük. Támogatóként már heti egy kávé árával is hozzájárulhat a minőségi újságíráshoz! Csatlakozzon programunkhoz, támogassa munkánkat egyszeri hozzájárulással vagy fizessen elő a hetilapra!
A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

A BMW szerint 600 lóerő is kevés lehet az új M8-ba

Komoly balhé miatt távozhatott a Facebooktól a két Instagram-alapító

Komoly balhé miatt távozhatott a Facebooktól a két Instagram-alapító

Végleg bezár a Heineken martfűi gyára

Végleg bezár a Heineken martfűi gyára

Athéni antifasiszták vernek meg egy magyar szurkolót egy netre feltett videón

Athéni antifasiszták vernek meg egy magyar szurkolót egy netre feltett videón

27 hajléktalant figyelmeztettek a rendőrök a betiltás első napján

27 hajléktalant figyelmeztettek a rendőrök a betiltás első napján

Megszólalt a Fundamenta vezére: visszautasítja a Fidesz vádjait

Megszólalt a Fundamenta vezére: visszautasítja a Fidesz vádjait